Ce-mi plac mie apevistii aia care se smiorcaie pe toate drumurile ca li s-au taiat pensiile de mizerie.
Era unu', deunazi, sucarit leoarca! Vezi, doamne, i-au taiat 70% din pensie, dar ce i-a ramas e mai mult decat luam eu salariu, INAINTE de a mi-l cioparti piticul idiot.
Din pacate, suntem atat de inglodati in griji, atat de ocupati sa mai suparavietuim inca (macar) o zi, incat si chiorul, si guvernul piticului vor muri de batranete, linistiti, cu mandatul la termen.
Singura lor problema va fi, atunci, de unde sa-si ia pensiile "cinstite". Pentru ca, in mod sigur, nu vor mai exista salariati care sa contribuie la fondurile de pensii, tinand in carca doi pensionari/salariat.
Orice s-ar intampla, bine nu o sa fie.
Chiar daca ramane marinarul sau daca pleaca, Romania nu se va transforma in Luxemburg. Deci, totul e doar o pierdere de timp, poate castiga doar mass-media din toata povestea asta fiinda incepe s-a cam fie un balamuc (stiri senzationale cu proteste, sau emisiuni intregi despre situatia din Romania, si acum, la stiri, parca se vorbeste mai mult ca inainte despre aceeasi situatie a noastra, ca suntem in "ingredientul ce se pune in cozonac") oricum tara nu va avea nimic de castigat.
Băsescu o să-şi termine cu siguranţă mandatul, dar manipularea concertată din păcate începe să-şi facă efectul. Sunt împinşi sub nasul nostru nişte personaje pentru care dă-mi voie să am mari rezerve. Doi dintre ei sunt cei mai mari chiulangii ( trec pe la senat şi parlament când au chef, iar cheful le vine doar de câteva ori pe an, cu toate că sunt plătiţi gras din bani publici şi măcar ar trebui să facă acest lucruri din consideraţie pentru alegătorii proprii dacă nu din interes pentru bunul mers al treburilor acestei ţări ). Cu tristeţe mă uitam zilele trecute cât de scurtă e memoria unor confraţi de-ai noştrii şi cât de uşor pot fi manipulaţi.
După mine nici Caragiale nu ar fi reuşit să scoată în evidenţă mai bine grotescul manifestaţiei celor din armată şi securitate. Deci tabloul se prezenta astfel : pe drum manifestau câţiva zeci de burduhoşi care plângeau că mor de foame şi mulţi de pe margine, dintre care unii erau la fel de graşi ca biscuitul în dungă, aproape le plângeau de milă. Nu mai simţeau pentru ei frică sau revoltă ci totul se transformase într-o imbecilă " milă pentru călău ". Cred că sindromul Stockholm e tot mai răspândit printre noi din moment ce acei pensionari de pe margine flămânzi şi prost îmbrăcaţi îi încurajau pe acei câţiva îmbuibaţi a căror pensii adunate ar ajunge să hrănească decent un cartier întreg. La televizorul care minte poporul, de astădată la Bucureşti, o grăsană ( şi ea din grupul burduhoşilor care mor de foame cu " doar " câteva zeci de milioane pe lună pensie ) se plângea că a ajuns să mănânce de la gunoi. La cele cam două sute de kilograme cât cred că are stau şi mă gândesc cam câte pubele de gunoi devorează pe zi. Acei pensionari care sunt de aord cu gălăgia făcută de numiţii oare au ştiinţă că se duce lunar la acei câţiva zece la sută din valoarea tuturor pensiilor?
Pe mine ma intriga faptul ca, tocmai cei care ar fi trebuit sa aiba o viata profesionala in care sa respecte disciplina si "superiorii", vin acum si "sarbatoresc" ziua Unirii principatelor cu huiduieli la adresa primului om al tarii, chiar daca acel om nu este ales si de ei, dar a fost ales de o mare parte din cetatenii acstei tari.
Am citit despre pensiile pe care le-au primit militarii pensionati si Artur are dreptate cand spune ca, 10% din totalul fondului de pensii merge la acesti oamenii care nu au prea facut nimic concret. Au riscat cei care au fost pe front, restul s-au facut ca muncesc si pentru aceasta au pensii mari, la varste tinere si mai cumuleaza aceste pensiei cu alti bani din activitati adiacente, stiu cazuri concrete de acest gen.
Apoi suntem tara cu foarte multi generali, asa ca la asemenea grade, atat solda, cat si ulterior pensia au reprezentat venituri considerabile.
Nu cred ca va fi mai bine daca presedintele va fi schimbat inainte de termen. As sublinia doar atat ca, alegerile ar costa tara bani multi, pe care trebuie sa-i platim tocmai acum cand nu prea avem venituri si apoi nu vad nici o personalitate reprezentativa care stie ce vrea, poate sa faca o schimbare majora in viata tarii si a noastra a cetatenilor.
Cred ca viitorul se va scrie pana la alegerile viitoare, de catre noi cei care vom fi nevoiti sa gasim solutii care sa ne ajute sa rezistam pana la "vremuri" mai limpezi si mai bune.
Un gand bun si multa sanatate tuturor.
Nu are nimeni nicio solutie, totul este o lupta oarba pentru putere, pentru ca in Romania puterea politica s-a transformat in modalitatea de a face bani, foarte multi bani, mult mai usor decat a face business in sensul propiu.Tocmai de aceea la virful piramidei statului noua romanilor ne trebuie alt factor de mediere, cineva care domina si nu guverneaza, si am mai avut asa ceva si lucrurile a mers mult mai bine.
Tu crezi ca daca nu ar avea solutii ar vrea sa ajunga la putere? Cine dracu si-ar dori puterea in conditiile actuale daca nu ar avea solutii? Ai auzit ca multor bugetari trebuie sa li se restituie veniturile pierdute prin taierea a 25%din salariu? Sunt drepturi castigate in instanta.Asa zisele economii facute de cretinii astia vor trebui returnate plus cheltuielile de judecata.
Tu crezi ca Base face ceva bun cu toate legile si ordonantele de urgenta ce au dat tara peste cap? In conceptia ta ar fi bine ca basescu si idiotul ala de boc sa ramana in continuare? Trezeste-te mai copile tu nu vezi ca nici mediul privat si nici statul nu mai merge? Ai auzit ca recent am pierdut companii mari de investitori straini pentru ca incapabilii astia de la putere le-au pus bete in roate? Pana si afacerile romanesti se muta in Bulgaria unde impozitul pe profit si pe venit sunt de 10%iar in Romania de 16%.
Am vazut ieri protestul de la Mioveni si mi-au dat furnicaturi pe sira spinarii.Cred ca nici maimutoilor astora de la putere nu le-a fost deloc bine.
@ardnaxur1961 tanti matale esti pensionara? Din poza asa se vede...ma rog! Ma intrenb ce serviciu ai tu sau daca stii ce inseamna viata de militar! Hai sa stam putin de vorba.
Cel putin deocamdata, nu vad o legatura intre nemultumirea populatiei si caderea guvernului, cu atat mai putin a presedintelui. In privinta solutiilor, sunt sigur ca nici un politician actual nu le detine, insa primul obiectiv chiar este unul bun. Sa ne scapam odata de astia, ca e mai rau cu ei decat fara ei. Nu numai ca nu au facut nimic pentru a scoate tara din criza, dar au luat o serie de masuri absolut aberante, iar exemplul cel mai concret, pe care il repet de doi ani, este impozitul forfetar, care nu numai ca nu a dus bani la buget, dar a inchis 80. 000 de firme (din statisticile oficiale, eu cred ca sunt mai multe), care inainte nu plateau impozit pe profit, iar acum nu mai platesc nimic.
@justitiarule,
Oamenii NU UITA! http://www.spuse.ro/despre-cadrele-militare-din-propria-experienta/
@ alessia5158nu stiu ce varsta ai dar faptul ca esti adepta unor ineptii de genul te face extrem de ignoranta si iti dau definitia exacta a ceea ce consider ca esti http://dexonline.ro/definitie/prost