anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In conditiile in care opozitia cere ruperea acordului cu FMI, de ce guvernantii nu sint de acord? Doar pentru ca ei gestioneaza banii imprumutati si "cine imparte parte-si face" sau chiar nu avem alta solutie?

6 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Bro, in stilul lor de guvernare asa este, trebuie sa-si scoata banii pe care iau bagat in campania electorala si trebuie sa scoata ceva si pe deasupra ca doar nu face munca patrotica.Inventeza lucrari aiurea pentru firmele lor de doi bani care sug banul public si toarna in draci asfalt de 2 cm si la lovele incaseaza normal pentru 7-8cm, pune borduri peste borduri ba au inceput si pe unele drumuri judetene ca cica asa se face ca mai are si o cosmelie unde face borduri(mare tehnologie) si multe cacaturi din astea asemanatoare. Vorba lui Mircea Badea " cei mai bogati sunt regi asfalturilor dar sosele asfaltate bune nu avem si atunci de au astia atatea bani'? Ai dracu' le căşună pe scoalile din sate mai departe de ochi celor care vad bine, si pune termopane intr-o veselie, face sali de sport si acolo mai sunt doar doar cateva babe chioare si un mos in cârje. Super geniala Elena Udrea a dat pe o frunza 900 de mii de euroi cica mare brand, pai in tot ministerul ala nu se gasea unul sa deseneze o frunza (cacuma-n ea vorba mamei mele, taranca neaosa) si sa scrie Romania, pai daca sunt asa de neputinciosi si idioti se ducea la arte plastice lua un student cu stomacul gaurit de foame si le facea ala un "Copac cu flori," "brand" intrerpretat de Stefan Hrusca si frunza o lua de la Eva ca si-asa nu-i mai trebuie ca acum se poarta chiloti cu dantela sau ata-n-c*r, da-r-ar benga in ei(vorba ţiganului). Putem sa tragem de speranta spre mai bine pan' ne-o veni rau, ca morcovul nea intrat in fund si cu frunza Elenei Udrea. Aleluia.

mariana
| mariana a răspuns:

Opozitia mai bine si-ar vedea barna din ochii ei ca, s-a ajuns unde suntem si cu o "importanta contributie" si din partea lor ca, doar si ei au fost la putere.
Suparator este faptul ca, acum cand ne-a ajuns cutitul la os la toti, se declara mirati de faptul ca "istoria", de dupa 1989, ne-au scris-o "onoratii politicieni", care s-au vehiculat intre putere si opozitie, iar noi am tot auzit sloganuri, cat pentru 9 vieti, fara insa sa simtim efectele promise. Saracul Brucan, daca ar mai trai, cred ca ar reveni la previziunea lui initiala ca, Romaniei ii trebuie 20 de ani ca sa ajunga la liman. Timpul i-a dat dreptate doar intr-o privinta, cei 20 de ani au trecut, dar "limanul " nu e inca nicaieri si acum dupa cum se spune, trebuie s-o luam de la "capat". Stie cineva unde este capatul?
Eu cred ca acum nu se poate renunta la acordul cu FMI pentru ca, doar asa se vor putea face ceva investitii pentru ca productia sa reintre in "normal". Chiar azi am acultat un interviu luat la radio lui Vosganian si acolo facea vorbire de faptul ca numarul angajatilor a scazut la 4, 3 milioane si dupa ce se vor face reducerile la bugetari acest numar inca va scadea si in raport de numarul angajatilor se strang si fondurile pentru pensii, asigurari sociale si sanatate, ori pana acum din 2006 deja pensiile si salariile bugetarilor au fost platite cu sprijin din imprumuturi externe, lucru care a atras inglodarea tarii in datorii. Avem 100 miliarde de euro datorii externe, la care se mai adauga dobanzile si cu toate ca, Romania nu este asa de impovarata ca Ungaria, Polonia si alte tari europene, ea nu are aceleasi posibilitati de a returna datoriile pentru ca, la noi nivelul productiei este scazut, nu avem productivitate, nu avem piata de desfacere, mai ales externa etc. Daca toate acestea le spune un lider liberal, atunci opozitia de care faci vorbire, daca are alta solutie decat imprumutul extern de la FMI de ce nu spune care sunt sursele?
Este o problema mult prea complicata si chiar daca suntem suparati, pe buna dreptate ca, s-au cheltuit banii publici fara cap ori am platit mai mult decat face pentru o lucrare doar pentru ca, firma respectiva era a lui "cutarica", atunci acum totusi trebuie sa facem functionala tara si aceasta este singura solutie.
Ma gandesc ca, daca m-as imbogati, as oferi eu banii necesari pentru "reconstrctia" tarii si pentru ca sa functionam, nu doar sa ne lamentam de dimineata pana seara dar, din pacate nici eu, nici tu si nici alti romani, nu pot sa dea banii lipsa din buget si cred ca, doar o "minune" ne poate salva, poate o "flacara violet". Tu ce zici BRO, oare o sa apara o asemenea minune?

| LuS[z] a răspuns:

In ultima vreme a te imprumuta "la nivel inalt" a devenit o moda...Si una foarte paguboasa pentru ca tot cetateanul sufera de pe urma incompetentei astora.
Solutii? Intodeauna exista doar ca e greu sa nu mai furi atat si sa reduci din cheltuielile alora cu pozitii inalte si in primul rand E greu sa gandesti...ca sa nu duci tara asta intr-o situatie si mai si decat e pana acum.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce?
Sau chiar nu avem alta solutie?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Le-a venit mintea la cap.si se gandesc si la noi.isi spun asa; i-am adus la dezastru. mai mult de atat nu se poate.mai sunt cativa optimisti, care spun; ba se poate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu asa clasa politica? Astia au furat de douazeci de ani intr-una. Fura tot ce le cade in mina si acum ca nu mai au de unde, imprumuta de la altii sa aiba ce fura in continuare. Daca s-ar intimpla "o minune", ar fura si minunea aia.