E normal sa fie si o femeie pe bancnote, ca si ele au facut destule pentru societatea romaneasca.
Nu neaparat, am spus in deschiderea topicului ca sunt costuri uriase care se platesc cand introduci o bancnota noua pe piata plus alte chestii de economie care-mi scapa.
Se pare ca in tara asta nimeni nu se gadeste la cetateni, ei suporta din buzunarul lor toate modificarile pe care le iau politicienii!
Stiu cine a fost Ecaterina Teodoroiu ea ramane in istorie si fara a avea o bancnota.
Asta ca pun o femeie pe bancnota e o chestie feminista, sa arate ca si ele au c*aie nu ca le pasa de istorie sau de tara asta.
Copiem modelul altora ca asa e cool
Mă bucur că au decis să facă până la urmă această bancnotă. Am așteptat-o mult anul trecut și la un moment dat credeam că au anulat proiectul.
Este foarte bine că au ales să facă o bancnotă pentru ea. Ceea ce mă enervează e faptul că se tot pune accentul pe faptul că e prima femeie pe o bancnotă, în loc să se vorbească despre cine a fost d-șoara Ecaterina Teodoroiu (1894-1917), ce-a făcut ea și de ce e importantă. Până la urmă, ești pus pe o bancnotă nu pentru c-ai fost femeie ori bărbat, ci pentru ce-ai făcut tu în viața asta.
Apoi fain că la-au scos pe Blaga, un simpatizant al Legionarilor de pe Bacnota de 200 de lei, dar nu înțeleg de ce pe bacnota de un leu încă găsesc același antisemit convins...