Daca politia a fost chemala la locul accidentului inseamna ca deja exista un dosar penal deschis pentru sofer pentru vatamare corporala si fuga de la locul accidentului.
Din ce stiu eu, daca sunt sub 90 zile de recuperare medica si spitalizare asigurarea nu plateste nicio despagubire pietonilor accidentati
In cazul expus soferul ar putea fi judecat si condamnat pentru parasirea locului accidentului dar nu va fi judecat si condamnat pentru vatamare corporala din culpa, avand in vedere ca zilele de ingrijiri medicale sunt sub 90 zile si nu s-a produs vreo urmare dintre cele prevazute in Codul penal (infirmitate, afectare estetica, etc).
Te poti intelege cu soferul pentru o suma de bani care sa acopere daunele materiale (cheltuielile cu ingrijirea medicala) si daunele morale.
Daca nu rezolvati amiabil il poti da in judecata pe cale civila in baza raspunderii delictuale.
Ce pot sa spun decat multa sanatate si Doamne fereste de asa ceva la cate se intampla
Și prietenul meu a fost lovit pe o trecere de pietonii de către un om și a avut cred că 28 de zile de îngrijiri medicale și a primit suma de 4000 de lei, el era și minor atunci