| Vindicate a întrebat:

In;'Decizie CNA nr. 80 din 2002 :privind protectia demnitatii umane si a dreptului la propria imagine"scrie asa:

"Art. 1.
(1) Orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie si libertatea de a primi sau de a comunica informatii ori idei, fara amestecul autoritatilor publice si fara a tine seama de frontiere. "

Asta inseamna ca am dreptul de a imi exprima opinia fata de politie (generalizez, nu ma adresez direct la politistul din fata mea de azi stand chiar in fata lor fara sa ma), chiar daca unul se afla in fata mea fara a ma duce la sectie sau sa ma interogheze?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, ai dreptul sa-ti exprimi opinia fata de orice si de oricine, daca o faci in mod civilizat (fara calomnie sau injurie).
Si acest drept este garantat de Constitutia Romaniei, citez:
"ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
(3) Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.
(4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare in masa obligatia de a face publica sursa finantarii.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege."
Dupa cum vezi libertatea de exprimare are si anumite limitari.

0 răspunsuri: