Eu dacă nu vreau sa țin un chiriaș prefer sa pierd 10 procese dacă e cazul dar pe omul ala tot îl dau afara din proprietatea mea privata și nu ma poate obliga nimeni sa îl țin. Mai degrabă plătesc daune după ce el îmi plătește chiria și cu asta basta. În contract se poate rezilia dacă ambii nu respecta clauzele, unul sa plătească altul sa te tine pana la Sf de contract. Și banca te executa dacă nu plătești ratele, despre ce vorbim? Nu te poate obliga statul sa ții oameni străini la tine acasă gratis. Un avocat bun te scapă de o chichita care încearcă de fapt sa fie un abuz. Este un abuz sa stai într o proprietate privata fără sa plătești chirie și utilități. Chiar și tu ca proprietar dacă nu plătești utilitățile cu lunile și anii, asociația de locatari te executa pana la urma și va trebui sa vinzi eventual și apartamentul. Sa presupunem ca omul o da afara pe motiv de neplata ce crezi ca pățește el? Dacă vine politia și ii spune ca nu vrea sa o primească, ca sta abuziv ce crezi ca poate sa ii facă politia? Politia ii va spune sa rezolve în instanta și își vad de treaba. Și pe copilul tău poți sa îl dai afara dacă are peste 18 ani. Dacă vreau eu ca proprietar ca mi e mila de om sa l las afara pe strada pe motiv ca poate are probleme financiare îl las sa stea câteva luni gratis e una dar sa ma amenințe cu politie și cu atitudine superioara ca și cum el este proprietarul deja e alta poveste, eu mi as lua avocat și as acționa după cum as crede ca e corect. Dacă fata are probleme financiare dar nu l ar numi boșorog și ar vorbi frumos poate ca omul ar înțelege. Eu personal as înțelege, dar depinde de om și ce atitudine manifesta.
Si chiriasul poate sa aiba un avocat bun.
Nu, nu poti sa dai afara din locuinta nici un membru de familie, chiar daca este major, fara hotarare judecatoreasca.
Fara preaviz nu poti sa dai afara nici un chirias. Si atunci trebuie sa te incadrezi in prevederile legii, altfel iti schimbi tu locuinta cu beciul domnesc.
Nu te obliga nimeni sa-i tii pe gratis. Conform legii poti sa ceri - la inchiriere, plata in avans a 3 chirii.
Da, daca nu se respecta clauzele din contract se poate anula contractul cu un preaviz prevazut in contract si stipulat de lege. Dar nu sa dai buzna in casa dimineata si sa-i spui sa iasa din casa.
Corect este asa cum prevede legea, nu cum crede unul si altul.
A explicat userul Ioandelasal cum este legea. El este de meserie și cred ca știe mai bine ca tine, da și cele mai folositoare răspunsuri în domeniu legislativ. Eu spun cum as face eu, fără sa ma intereseze de lege. Nu faci închisoare ca dai un chiriaș afara, în cel mai rău caz poți plăti niște daune, asta dacă el chiar câștiga procesul, dacă are băni de de avocați și procese nu are decât. În plus dacă un om nu plătește doua luni chiria este clar ca a încălcat contractul și acesta se desface.