Legal,poți să o faci cu 6 luni.
Însă din câte știu, nu va mai fi buletinul obișnuit, ci cel electronic, acum nu știu să îți zic, așa am auzit
Cartea de identitate se poate preschimba inainte de expirare cu cel mult 180 de zile anterior expirarii valabilitatii celei actuale, conform OUG nr. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, rep. in 2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 19
(1) Serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor eliberează un nou act de identitate în următoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate care urmează a fi preschimbat;
(2) Titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate, în condiţiile art. 15 şi 16, după cum urmează:
a) cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile, în situaţia prevăzută la alin. (1) lit. a);"
Asa fiind te poti duce sa depui cererea si actele pentru preschimbare chiar de maine.