Pune intrebarea ta pe avocat.net,sunt oameni pregatiti acolo care iti vor spune cum sa procedezi.Eu din cate stiu pensia alimentara reprezinta 25% din venitul net, dar poate scadea daca mai are copii in intretinere!
Problema este ca pensia se calculeaza in procente din venitul respectivului parinte.Deci minim este de 22% iar in caz de divort se va opri maxim, adeca 25%. E usor de calculat si eu cred ca e destul de corect ce se intimpla. O rugaminte as avea la tine; In afara de pensia alimentara mai exista vreo legatura intre tine si cel care o plateste? Intreaba-l macar de sanatate si se va bucura enorm pe cind pe tine nu te va "costa"nimic.
Fara suparare ti-a calculat gresit judecatori si ti-a dat prea mult 500 lei pentru ca 31000 impartit la 12 este 2583 pe luna din care ai dreptul la 33% impartit la 2 pentru ca tatal tau mai are o fica minora care are si ea dreptul la jumatate din cei 33% adica 852, 5 impartit la 2 iti vine 426, 25 ron asa ca mai da-l incodata in judecata pentru marire si daca el va depune un act doveditor ca mai are o fica minora o sa te trezesti cu mai putin de 500 ron si vezi sa nu mai aiba mai multi copii ca atunci o sa iei mai putin.