Nu existau judecatori de drepturi si libertati si nici judecatori de camera preliminara, era alta organizare si procedura a instantelor.
De regula se ocupau de asemenea probleme judecatorii care compuneau completul ce judeca procesul.
Cred, ca se, subantelege, ca fiind comuism si dictatura, intrebarea acopera si ideea de:
existau asemenea probleme adica, ajungeau asemenea probleme la judecata?!?
si la intrebarea asta sunt curios
Sigur ca existau si atunci procese penale, exista si masura arestarii preventive pe un anumit termen si care necesita prelungire, existau si pedepse, etc.
Man, te rog sa nu te ofensezi, dar ai raspuns pe langa
nu e vorba e procese penale, astea sunt normale, oamenii fura, omoara (mai ales la nervi) samd, pe peste tot in lume, iar filmul Child 44 demonstreaza ABSOLUT ca ignorarea acestui fapt e o tampenie imbecila, oricare ar fi regimul si dictatura
e vorba de procese pentru ca au fost incalcate drepturile si libertatile cetatenilor, care e cu totul altceva!
asta e intrebarea, iar raspunsul, ma indoiesc PROFUND ca e exista asa ceva in dictatura si comuism!
Esti complet pe dinafara. Utilizatorul a intrebat de judecatorii de drepturi si libertati din procesele penale, nu exista in alte procese asemenea judecatori.
Sigur ca exista si au existat judecatori in litigiile de munca, litigiile administrative, etc in care a fost vorba de drepturi ale cetatenilor dar acestia nu se numesc asa.
Ok
si nu sunt pe dinafara pentru ca eu am pus alta intrebare, deci nu mai era vorba de intrebarea originala
insa multumesc de raspuns, chiar eram curios
In perioada comunista intrau la puscarie oameni nevinovati si intelectuali ai Romaniei pentru lucruri nesemnificative.
Asta era legea si inca exista coruptie si oameni care intra nevinovati la puscarie. Daca vrei sa devii avocat incearca sa fii altfel decat ceilalti, sa-i aperi pe nevinovati, nu pe criminali cum se intampla foarte des.
UnchiulRamiz întreabă: