| TamplaruAnisoara a întrebat:

În primul trimestru al anului Romania are un deficit de 4 miliarde de lei iar până la sfârșitul anului se preconizează un deficit de 20 miliarde lei. Pensiile speciale în plată pe trimestrul unu au ajuns la sumă de 2 miliarde lei. Fără ele deficitul ar fi fost la jumătate adică de 2 miliarde. Pe parcursul anului alți pensionari își depun dosare pentru pensii speciale. În total la sfârșitul anului peste 8 miliarde. Fara ei deficitul ar fi de 12 miliarde. Și când te gândești că sunt pensii speciale în plată de 77000 lei. Și + pensia de limita de vârstă ( contributivă). Petiția societății declic.ro a fost semnată de peste 156000 de oameni. Oricine poate semna. Sunt necesare minim 200000 de semnături. Poți să ajuți?

14 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Si ce se intampla dupa cele 200.000 semnaturi? Juridic vorbind? Ce masuri se iau?

| TamplaruAnisoara explică (pentru suntserios):

Vor face tabele cu toți semnatarii și vor contesta pensiile speciale și de serviciu la CCR și vor anexa la contestație tabelele. La fel le vor duce la UE că anexa la adresa lor prin care solicita eliminarea pensiilor necontributive în funcție de care se va da a 3 tranșă de bani. Posibil sa le duca și la Camera deputaților când se vor dezbate pensiile speciale. La fel și la Iohannis ceradu-i sa nu promulge Legea privind pensiile necontributive.

| suntserios a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"vor contesta pensiile speciale și de serviciu la CCR "

nu exista asa ceva, nu poti contesta la ccr un venit primit conform legii in vigoare.

"prin care solicita eliminarea pensiilor necontributive în funcție de care se va da a 3 tranșă de bani"

exista deja o astfel de prevedere in pnrr, guvernul si parlamentul au dat semnale ca nu prea le pasa deja.

" sa nu promulge Legea privind pensiile necontributive"
poate nu esti la curent, dar aceste pensii cam exista deja. Ce trebuie acum este o lege care sa le elimine.

Deci nu prea le-ai nimerit... si chiar daca le-ai fi nimerit, o astfel de petitie repet a mia oara, nu are niciun efect juridic. Hartia cu semnaturi va fi aruncata direct la cos.

| sierra1 a răspuns:

Nu vor să le elimine nici să le impoziteze suplimentar, nu te-ai prins?

| dullcat a răspuns:

Buna.E o petitie initiata de declic? Stiu ca am mai semnat din astea.Dar nu vad niciun link atasat.

| Solann a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Nu e corect.
Si apoi, da link cu pagina petitiei, nu al site-ului. Ca nu stam sa cautam in mii de pagini.

| anonim3247 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

2 miliarde lei : 5 lei = 400 milioane euro pensii speciale pe trimestru.

| dullcat a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Nu merge ce e scris acolo. Cred ca te referi la petitia asta si ar fi util sa o pui in descrierea postarii.Eu semnez mereu petitii de la ei, insa din pacate rezultatele se vad rar. Pentru pensii speciale as putea sa jur ca am mai semnat vreo 2 in trecut
https://facem.declic.ro/campaigns/coronavirus-plafonati-pensiile-speciale

| GabiDumitrescu a răspuns:

Petitiile incazuldefata sintun mare zero. Cindvor incepe sa le fie frica sa iasa din casa, atunci vom sti ca am facut ceva bun.

| gabicoo a răspuns:

Nu putem noi calcula cât pot ei fura!

Să înceapă jocurile foamei!

| TamplaruAnisoara explică:

Am scris ce am auzit la emisiunea " dezbaterea de praz" de la Radio România Actualități. Nu am calculat eu. Și am fost foarte atenta. Sunt pensii speciale și ale primărilor. Acestea sunt mai mici. Și în astea 2 miliarde nu intra și cele de serviciu.

| anonim3247 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Eu cum semnez petiția aia?

| TamplaruAnisoara explică (pentru anonim3247):

Intra pe site declic.ro. întra la meniu și alege petiția "taiati pensiile speciale". Și apoi intra la "semnează acum". Cred că trebuie să te înscrii în declic.ro.