Depinde cit de sclav esti si cum te duci tu la medic. Daca te vede in genunchi cu gura deschisa, normal ca se deschide la slit. Prefer sa merg la privat si sa fiu tratat macar intr-un spital mai curat si sa platesc banii pe factura, chit ca platesc taxe ca boul la stat. Legat de unde s-a ajuns... de 30 de ani votam hoti. De aia s-a ajuns acolo. Nu eu personal, dar majoritatea celor care voteaza. Iti vinzi votul pe o bere si o punga de zahar? Atunci MERITI SA MORI IN SPITALELE ASTEA MIZERE. Din vina ta au ajuns asa.
Cat platesti tu Sanatatea pe luna in Ro?
10?
20 de lei?
Ori poate, elev/student fiind...nu platesti nimic?
Te interesezi cat costa Kaiser, HMO, PPO, ObamaCARE, MediCare (sunt sisteme de asigurari din SUA)...sau vezi cat plateste Sanatatea un suedez ori un norvegian... apoi mai discutam.
Stiu, stiu, o sa apara un "destept" care va spune ca in Ro nu aveti salariile din SUA/Suedia/Norvegia.
Mai bine sa NU apara!
Caci nici nu dati in RO 5$ pe o bere, 5 euro pe un pachet de tigari sau 35.000$...pentru un an la o facultate.
Medicii romani sunt buni, si foarte buni.
Taxele pe care le platesc romanii, sunt rahat in palarie.
Pomenile date de guverne sunt "de Mult maro", si singura "diferenta" (ca sa inteleaga si cei mai inculti), este ca in alte tari platesti medicul oficial, (cu multi bani!), prin asigurari (esti/NU esti bolnav), iar in Romania il platesti direct, neoficial si cu multi bani...numai cand esti bolnav.
Later edit: Daca totusi apare un contestatar al criticii sistemului de mai sus, inainte sa scrie vreo tampenie, il invit sa plateasca 300$ (minimum lui ObamaCARE)...si sa nu se imbolnaveasca 3 ani, el mergand gratis cu trenurile lu' Dragnea, ca sa vada cam cum e!
Ca v-ati invatat la pomeni si la "fara taxe".
"Facultă, daca se poate, la Fara Taxe". (multi astia de pe TPU care scriu "facultă" trebuie sa mai faca inca 15 clase!)
"Transport, Fara Taxe!"
"Merge firma prost...Insolventa! - Fara Taxe", etc, etc, ETC
Va recunoasteti pe aici?
"Fara Taxe"..."da' noi vrem sa traim ca in Monaco"!
Stiu că sunt exeple rele dar eu ma număr printre pacienți salvați de urgență si da uni pun preț pe viața omului dar să nil judecăm la o lată. Sunt doctori ce sunt cinstiți si muncesc din greu si salvează viața multor oameni. E o metalitate de pe timpul lu Ceausescu să dai ceva ca să te vadă bine si nu va dispărea asa usor.