Probabil doar la anumite firme, dar eu nu va rostul acestui acord de confidentialitate, drepturile la intimitate, drepturile GDPR nu permit filmarea sau inregistrarea in timpul interviului...singurul loc in care stiu ca interviurile sunt filmate sunt cele din industria filmelor pentru adulti
Acum ca or fi si alte situatii in care firme fac chestiile astea nu stiu, eu nu am intalnit cazuri
Cand ma gandesc la acord de confidentialitate imi vine in minte ca doar la serei ti-ar putea cere asa ceva sau la angajarile la banca
Dar daca ma duc sa ma angajez la aprozar nu vad rostul acestui acord
Nu am acum la ora asta mintea atat de desteapta incat sa intelg cum daca mergi la un interviu, acolo o sa obtii cifre de afaceri, strategii, planuri si chestii pe care le furi si apoi faci ceva cu ele?
Ce vad eu insa important ar fi in contractul de angajare stipulate clauze de concurenta si altele asemenea, ca asa te duci la o societate inveti meserie, faci cursuri si training pe banii lor si apoi iti faci tu firma ta si te dai ciumeg
Exact cum au facut toti culegatorii de capsuni pe afara, au invatat acolo meserie si acum sunt mari patroni
La interviuri nu se semneaza acord /contract de confidentialitate, fiindca nu ar avea nici un sens (esti un strain de firma).
Asemenea acord se incheie doar dupa ce ai semnat contractul de munca sau de colaborare, cu firma respectiva.
Destul de rar, trebuie ca firma sa aiba ceva de ascuns, lucru pe care trebuie sa il prezinte la interviu, pentru ca altfel nu pot sa isi dea seama daca esti potrivit pentru job sau nu
pana acum in Romania nu am auzit de asa ceva, chestiile confidentiale vin mult dupa ce te angajezi
Nu e un lucru comun. posibil daca profilul firmei e ceva sensibil in industrie si primesti detalii despre productie la interviu sa fie nevoie sa semnezi asa ceva...
In marea majoritate a cazurilor (probabil in 99% din cazuri) nu semnezi un asemenea acord la interviu, il semnezi doar dupa ce esti angajat, respectiv la semnarea contractului individual de munca.