Eu ma intreb acei boschetari de unde au bani de heroina care nu este ieftina deloc.
Cred ca ei folosesc o varianta proasta si ieftina a heroinei nicidecum acel drog scump.
In fine
Revenind la intrebarea ta, nu cred ca te ia cineva la dezintoxicare daca nu ai niciun venit, gandeste-te ca pastilele si ingrijirea costa mult mai mult pe an decat orice drog ti-ai injecta timp de 1 an
E vorba de un sistem privat care are angajati de platit, pe aia nu cred ca ii plateste statul asa pentru oricine vine si nu prezinta un venit lunar, sau daca exista centre care fac asta pe gratis fie priveaza de anumite servicii premium sa zicem asa fie te interneaza pe o perioada foarte mica de timp.
E pe acelasi principiu si statul in spital, daca nu ai asigurare medicala si esti internat pe urgenta stai maxim 3 zile internat, ca atat deconteaza statul pe cei neasigurati.
Crezi multe si crezi gresit!
Tratamentul pentru betivi si drogati este total gratuit. In ciuda faptului ca este scump. De aia ma enervez eu cand in spitalele unde oamenii care nu s-au imbolnavit de buna voie (ca drogatii) nu au nici macar un algocalmin.
Poate sunt si centre private. Dar sunt si centre de Stat. Oricum, au bani alocati separat pentru asta.
Sunt internati toti cei care se prezinta de buna voie si spun ca vor sa renunte la drog. Cu sau fara un act de identitate, cu sau fara domiciliu, cu sau fara loc de munca. Apropo, ai vazut drogati care sa munceasca? Din pacate, odata ce vad ca se simt mai bine si sunt externati, o iau de la capat.
Perioada aia mica de timp e de 3-4 saptamani.
Am o cunostinta asistenta la un astfel de centru si stiu exact ce spun.
Imi si povesteste multe acolo. Te ia groaza. Nu, nu ii leaga de pat cum se zice mai sus. Primesc droguri de sinteza care inlocuiesc drogul real, pentru a nu intra in sevraj, pana nu mai simt nevoia. Dar cum spuneam, multi recidiveaza.
Sunt destui angajati de top care se drogheaza, dar nu toti ajung cazuri sociale, sunt o parte dintre angajatii de la companii gigant din It precum Google, care folosesc fel si fel de droguri pastile cu retete cumparate pentru a da randament mai bun la job.
In schimb daca ajungi sa te injectezi deja esti pierdut.
Am zis ca acolo unde ti se ofera tratament gratuit se ofera apa cu zahar, iar acolo unde ti se ofera tratament de calitate costa mult si te bagi doar cu bani.
Nu tine nimeni in lumea asta la dezintoxicare pe cineva 6 luni de zile pe banii tarii, ca ii tine 1 saptamana sau 1 luna asta e altceva.
Nu stiu cum sta treaba exact la dezintoxicare si nici nu ma intereseaza sincer, dar stiu cum sta treaba prin spitale.
Nu toate drogurile sunt create de nespalati prin cuba, brazilia si columbia in fabrici clandestine.
Cand m-am referit la drogatii din mediul IT, m-am referit in special la cei din SUA (posibil sa fie destui si la noi), care isi procura tot felul de medicamente (care apropo tot droguri sunt) care ii ajuta in anumite situatii : stres, concentrare, insomnie etc ele in final dau tot dependenta si tot distrug organismul, bineinteles ca nu vorbeam de suplimente alimentare ci de medicamente puternice care au efecte adverse.
Nu am zis nimanui niciodata sa se apuce de droguri, doar atrag un semnal de alarma ca exista 2 categorii de droguri unele ilegale pe care le stim cu totii si unele "legale", in schimb droguri sunt si cele care se cumpara din farmacii pe pile sau retete date de medicul psihiatru de ex.
Toata lumea stie ca sunt medicamente care au un anumit scop dar datorita anumitor efecte sunt folosite in cu totul alt scop, un exemplu celebru : steroizii anabolizanti, nimeni nu ii foloseste pentru ceva medical.Iar cei care folosesc de exemplu legal aceste medicamente le fac pentru suferinte precum este insulina injectabila pentru cei cu diabet, la fel sunt inconstienti care folosesc acest hormon pentru cresterea masei musculare, deci iata un "medicament" care pentru unii este necesar in afectiunea lor iar pentru alti inculti poate insemna moarte daca se administreaza aiurea fara sa ai diabet si fara cunostinte medicale.
Cam asa sunt si acele droguri pe care le folosesc cei in IT, ele au cu totul un alt scop insa ei folosesc pentru o anumita senzatie sau pentru o anumita actiune, am si zis un scop> ca sa-i ajute la concentrare sau sa gandeasca mai bine.
Nu dau nume de astfel de substante se gasesc denumiri pe net, sunt cunoscute.
Toata lumea este libera sa faca ce vrea, eu nu indemn tinerii la droguri si pe nimeni, dar unii din curiozitate isi strica viata, indiferent de ce scrie x sau y pe net.
Daca eu scriu ca tigarile sunt sau nu bune, cei care fumeaza o sa se lase doar pentru asta?
Sint cetre pentru cei alcoolici si cei care iau droguri,te interneaza,te tine si legat,dar trebuie tu sa mergi,nu te iau aia cu forta.
Daca cineva nu are acte,dar vrea sa mearga sa se vindece,cred ca is primiti si asa fara acte, aia acolo primesc cam tot ce misca in legatura cu alcoolici, cu droguri.
Cel mai indicat este sa mergi la un centru de asta, sau macar cauta pe net un centru si suna, sigur au nr d e telefon, le explici despre ce este vorba si aia iti zic da sau ba.
Nu are nevoie de CI pentru internare. Are nevoie doar de vointa. Multi insa nu vor asta si gasesc pretexte. Din pacate, nu pot fi dusi cu forta nici de familie, nici de politie. Asa ca problema nu se poate diminua atata timp cat tentatia exista. Acolo e problema, nu la domiciliu.
anonim_4396 întreabă:
03102002 întreabă: