| pelena70 a întrebat:

În urma unei hotărâri de divorț în România am revenit la numele de fată însă de atunci lucrez în altă țară păstrându-mi numele soțului. Vreau să-mi schimb numele așa cum este în hotărârea de divorț pronunțată acum 8 ani. Întrebarea mea este dacă voi primi amendă în momentul în care depun cerere la autorități să-mi schimbe numele în baza hotărârii de divorț pronunțate acum 8 ani?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In mod legal trebuia sa soliciti preschimbarea CI in termen de 15 zile de la ramanerea ca definitiva si irevocabila a hotararii de divort.
Poti fi amendata dar amenda este mica, intre 40-80 lei.

| express11 a răspuns:

Nu conteaza cei 8 ani. poti depune actele oricand.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

În principiu, aveai OBLIGAŢIA de a solicita preschimbarea C.I. în termen de maxim 30 de zile de la rămânerea definitivă a Hotărârii de divorţ!

În situaţia de faţă, poţi primi o AMENDĂ ( între 40-80 de lei ) pentru nerespectarea termenului.

"In conformitate cu prevederile legale, cetățenii sunt obligati sa se prezinte, in termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai putin de 15 zile, la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor la care sunt arondati cu domiciliul sau reședință, pentru a solicita punerea in legalitate cu un act de identitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage raspunderea contraventionala, care se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 40 lei si 80 lei, fara a exista posibilitatea achitarii, in 48 de ore, a jumatate din minimul sumei prevazute. " - SURSA :
http://depabd.mai.gov.ro/cadru_legal.html

Toate cele bune.