| valentingb a întrebat:

In urma unui proces, bunicii mei au castigat o suma de bani. Tatal si matusa mea au fost parti vatamate la randul lor, dar nu au castigat nimic. Nicio problema pana aici.
Unu. Au venit Comunicarile Judecatoriei, prin Posta Romana, ca atare, fara a fi introduse intr-un plic. Corespondenta nu e privata? Comunicarea Judecatoriei e publica? Acolo e trecuta adresa completa a inculpatului,CNP, data nasterii, si altele, date personale, sunt prezentate public?

Doi. Au venit 4 Comunicari, doua pentru tatal meu si doua pentru matusa mea. Nu ar fi trebuit ca doua din ele sa fie pentru bunici?
Bunicii nu sunt instiintati?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Din pacate aceste documente nu sunt nici confidentiale, nici nu sunt comunicate intr-un mod neechivoc. In fond chiar si documentele publice trebuie sa se supuna regulilor cup privire la corespondenta, atunci cand sunt trimise prin posta, iar un document atat de important ar trebui sa soseasca recomandat.
Dar aceasta este cea mai mica problema a justitiei din Romania...

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui un element esential: s-a primit hotararea judecatoreasca?
Cat despre faptul ca nu s-au trimis comunicarile prin plic nu este o asa mare problema. Aproape toate procesele sunt publice si acolo se spun si datele inculpatului, asa ca nu sunt confidentiale.

| valentingb explică (pentru Ioandelasal):

Comunicarea Hotararii Penale, sigur.

| Ioandelasal a răspuns (pentru valentingb):

Daca tatal si matusa ta au primit cate doua hotarari se poate ca a gresit grefierul. Pot sa dea cate o hotarare bunicilor, n-au nevoie de 2 hotarari.

| valentingb explică (pentru Ioandelasal):

Eh, asta ma gandeam si eu. E o eroare. Matusa mea locuieste in celalalt capat al tarii si instiintarea a ajuns la mine. Sistemul juridic...of!
O fi ea legea stramba dar nici cu grefiera nu ma laud. O sa ajungem foarte rau.Multumesc de raspuns.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Comunicarile si citatiile de la tribunal pot venii prn posta fara a fi in plicuri. Daca nu au fost instiintati, pot merge la tribunal la arhiva, cu numarul de dosar si li se poate inmana decizia.

| valentingb explică (pentru anonim_4396):

Da, ei pot sa mearga si sa vada, stiu asta. Dar cum pentru cei doi s-au putut trimite cate doua Comunicari, pentru ceilalti doi de ce nu au trimis macar cate una? Asta ma irita.
Bunicii sunt in grija mea, oricum afla, dar totusi, nu-mi place.

| anonim_4396 a răspuns (pentru valentingb):

Corect,dar nu ai ce face, nu te poti certa cu tribunalul.Astea sunt legile(multe tampite) la noi.