Cu placere.
"Lectia ne-ipocriziei" este una grea si suntem foarte departe de a o fi invatat, nu doar in Romania, ci in general.
Eu zic ca mai avem multe lucruri de reglementat pana sa ajungem sa ne facem griji despre dreputurile animalelor, plantelor, insectelor s.a.m.d. Astfel ca, in acest moment, vad aceasta problema ca pe un exces de zel, din partea unor oameni care, probabil, nu stiu pe ce planeta traiesc. Din nou, fara sa judec pe nimeni...fiecare cu treaba lui.
M-ai salvat de banuiala ca noi (romanii) suntem mai tigani decat americanii.Adica m-ai mai linistit putin.Crezi insa, ca americanii gestioneaza mai bine drepturile oamenilor sau animalelor(in care suntem asimilati)?
La ei există un oarecare echilibru, justiția diferă nu e ca la noi, ei au alte drepturi și alte restricții față de noi.
Ei gestionează atât drepturile animalelor cât și al oamenilor, dar de exemplu în anumite state din America derturile animalelor sunt mai presus, de exemplu dacă ai un hamster și îl dai cuiva e considerat a fi o încălcare a unor drepturi și prin urmare vei fi sancționat. Acum depinde de mentalitatea fiecăruia. Oricum în România chestia asta cu protecția animalelor este de fațadă pentru UE. Până acum nu se vorbea de așa ceva.
Nu. Unii oameni apara drepturile animalelor, unii oameni apara drepturile oamenilor, unii oameni sparg seminte si se uita la telenovele si alti oameni pun intrebari cretine pe TPU. Fiecare om are propriile motive cand isi alege un mod de viata si desi doi indivizi pot alege acelasi lucru, motivele din spatele alegerii lor pot fi diferite.
Nu e intrebare retorica, adica, inca nu stiu, macar cu certitudine daca ei (americanii)au un sistem care functioneaza (defectuos sau nu ), sau altcumva.
Ar parea genial raspunsul tau.Sugerezi cumva, metoda americana in care vorbesti 'ce trebuie', nu gandesti decat la 'cosnita ta' fara sa ne pierdem vremea sa privim ce vom ajunge? Sau care este redirectionarea gandirii noastre sincere de catre altii care manipuleaza gandirea?
Trebuie sa-i copiem pe UE sau USA, Canada sau trebuie sa gasim o cale mai buna? Avem vreo sansa, noi ca romani sa facem ceva? Sau crezi ca nu am ce face si pun intrebari stupide?
Eu zic ca noi, ca români să stăm în banca noastră și să numai copiem pe toată lumea.
De ce cataloghezi indivizii sau grupurile de indivizi in functie de nationalitate? Mentalitatea tine si de nationalitate dar mult mai mult de educatie, nivel de trai, experienta de viata sau de calitatile intelectuale ale unui individ.
Tu sugerezi ca, in cazul de fata, actiunile oamenilor sunt, de fapt, o proiectie mai mult sau mai putin constienta, a propriilor neajunsuri. Eu am spus ca acest lucru nu este tipic doar romanilor, dupa care am subliniat ca nu toti oamenii raspund la o problema in acelasi fel, fiecare individ alegand dupa propriile posibilitati materiale si intelectuale.
Despre manipulare, rolul, modul si urmarile acesteia cu siguranta nu iti pot raspunde in cateva randuri.
Nici sa-i corectam?
Sunt frumoase legile lor dar, noi luam de-a gata.Nu cumva trebuie corectate? In mintea noastra macar? Stam oricum in 'banca noastra'///E si asta un bun sfat. Ca 'fiecare pasare pre limba ei piere".
Aici ar trebui condamnate muierile că ele se îmbracă cu blănuri.
Oricum ar fi noi ca români suntem praf după 90 încoa suntem la pământ, în afară de faptul că ne facem de căcat peste tot în lumea asta mai avem și legi stupide. Nu știu unde plătești taxă pentru spațiu verde unde în alte țări îți dau și bani să-ți faci spațiu verde da mp rog.
Am cam fost 'paf' de cand locuim pe acest pamant -cred eu.Dar nu sunt de acord ca 'ne facem de **** in lumea asta "desi, intr-un fel, noi privim 'restul lumii" ca pe un fel de instanta.
Adevarul poate sa se gaseasca ca acel 'restul lumii', poate fi mai de ****.
Am vazut ce mi-ai trimis. Am mai vazut si eu. Ti-as raspunde doar in sensul in a -mi permite sa te intreb(asa ai raspunsul si tu si eu!). Daca ai fi in locul acelui animal, ti-ar place? Dupa animal nu urmam in mod firesc noi?
Crede-mă noi îi întrecem pe toți... Mai puțin la prostie, barem noi știm unde e America, dar ei nu știu unde e România. Marea Britanie a condamnat după 90 că vezi domne Ceaușescu a plecat de acolo cu o vază de la un Hotel unde a stat. Dar că Ceausescu le-a cumpărat Avioane pe Căpșuni nu au mai spus. Cât de smecher să fii să cumperi Avioane pe Căpșune!
AI dreptate din punctul ăsta de vedere alte țări sunt mai de căcat ca noi. Dar să știi că n-am fost atât de praf pe cum crezi. Uită-te în trecut la domnitorii noștrii pe care toți îi știau de frică, Ștefan Cel Mare, Mircea Cel Bătrân, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul și mulți alții. Ce-au spus Imperiul Hasburgic, România pentru Mihai este mult prea mică pentru el, și de aceea a fost asasinat, de frica expansiunii.
Sugerezi ca trebuie sa imitam America? Sa numim de 'conjunctura ' un negru, chinez, handicapat, decrepit in fruntea tarii, numai ca vrem sa fals sa afisam egalitatea? Un plagiator sau un personaj analfabet, numai ca majoritatea suntem?
Imi pare bine ca nu sunt si nici nu vreau sa fiu unicat, in aceasta parere pe care ti-o impartasesc.Afara de faptul ca acel Ceausescu a fost plimbat (atunci cand era convenabil pentru Regina Angliei, echilibrata de altminteri, in caleasca regala in care nu multi au poposit, ca sa zicem asa ),.dar nu vreau sa spun mai multe despre, spre exemplu, universitati din vest care i-au dat diplome de 'honoris causa' distinsei Elena Ceausescu si inca nu au fost contestate.Sunt multe de zis, dar plagiatul nu trebuie sa mai continue.In nici u8n domeniu.Toti bogatanii sa se bucure de averea lor, sa faca cariere politice. Dar sa nu se atinga, nici nu pot) de Moisil, Diogene, Mihai Viteazul, etc.acei putini multi care au avut valoare reala incercand sa creeze confuzii de valoare.Se poate rezolva asta? Poate sa-si dea decoratii intre ei(ponta, alti matracuci), sa nu mai copy -paste decoratii cu celelate valori.
Nu vezi că la noi în țară în ultimul timp totul lasă de dorit... ce să mai facem, asta e noi ne vedem de viața noastră că de schimbat numai putem schimba nimic atâta timp cât noi nu suntem uniți.
Departe de a fii o metoda tipic romaneasca. Ceea ce spui tu este posibil.
Multi o fac pentru ca nu au o alta activitate, probabil, altii pentru a isi etala bunatatea (ipocrizie, bineinteles). Oricum mi se pare o mare fatarnicie aceasta problema. Nu poti spune ca ii respecti drepturile unui animal, din moment ce il tii in lant si ii controlezi orice aspect ce tine de viata lui. Chestia e ca oamenii (majoritatea, nu toti) vad animalele (in special pe cele domestice) ca niste "jucarii vii", ci nu ca pe niste fiinte libere, cu drept egal la viata. Nu spun ca nu ar trebui sa omoram animale pentru ne hrani (din contra), doar ca nu imi place sa le privesc ca pe un hobby, o ocupatie, pe scurt, o "jucarie".
Cred ca asta se intampla, in mare, din nevoia omului de a se simti mare, de a se simti ca un fel de zeu, ingrijind si controloand viata unei fiinte inferioare psihic, pentru a se simti superior si important. Sa nu se inteleaga gresit, nu judec pe nimeni, doar punctez ce consider.
Totusi, la nivel legislative suntem departe de a ni fi rezolvat orice problema, incat sa ne putem concentra linistiti pe reglementari privind alte fiinte.
Eu nu as fi de acord cu asta.Cu ce sa te imbraci daca esti muiere? Cu blanuri false? Si ele trebuie sa manance, sa se imbrace cand e frig, sa-si faca 'rating".
Inteleg ca trebuie corectata legislatia (si completata) desi nu vad rostul cata vreme unii ne comportam si cu oamenii ca cu niste jucarii.Cum ne comportam cu oamenii asa si cu animalele(ma intreb deseori ce gandeste un animal despre noi, in sensul daca se mira de noi sau ne uraste asa cum facem noi chiar cu specia noastra (de obicei).Pe de alta parte animalele si unii oameni au ajuns sa hraneasca si sa faca legi pentru ceilalti (animaqle, oameni).E foarte adevarat ca legislatia reanoita ajuta ca macar dupa 10 ani (sau multiplii) sa intelegem si lectia ne-ipocriziei.Imi place ca aprofundezi problema. Din ce ai scris. Merci.
,inca nu gasim solutii! poate nu e vremea noastra... uniti? eu cred ca gandim la fel, dar nu gasim solutii.
fundata32332 întreabă:
fundata32332 întreabă: