| darkfireforever a întrebat:

Intr-un caz ipotetic, daca Liviu Dragnea va ajunge presedintele Romaniei in 2019, credeti ca se va instaura o dictatura de tip putinista?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand nu cred ca va ajunge presedinte.
In al doilea rand, pentru a avea puteri sporite, ar trebui sa schimbe Constitutia si aceasta este mult mai greu, atat din cauza cvorumului necesar in Parlament (cel putin 2/3 din numarul membrilor fiecarei Camere si la mediere cel putin 3/4 din numarul total al deputatilor si senatorilor), cat si din cauza necesitatii ca schimbarile sa fie aprobate prin referendum.

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Mi-ai trimis mesaj pe privat, ti-am raspuns, dar imi apare ca "Acest utilizator nu primeste mesaje private".
Ca sa-ti pot raspunde pe privat trebuie sa setezi sa primesti mesaje.

| darkfireforever explică (pentru Ioandelasal):

Problema rezolvata, imi pare rau pentru inconvenienta!

| RAY a răspuns:

Nu se va instaura nimic, o colonie nu poate instaura nimic, ai inteles ideea

| SG1995 a răspuns:

Nu prea, suntem în zona euro încă.

| Yurisa a răspuns:

Nu, ar trebui mai intai sa iasa din UE ca sa poata face asta si sa schimbe Constitutia

| anonim_4396 a răspuns (pentru Yurisa):

Ce treabă ar avea UE?
Și oricum, nu ar fi capabil, nici dacă ar avea 70% din electorat, părerea mea.
Vezi ce s-a întâmplat cu USL.

| Yurisa a răspuns (pentru anonim_4396):

Să respecte și să fie angajată față de valorile stabilite în articolul 2 al TUE, respectiv: respectarea demnității umane, a libertății, a democrației, a egalității și a statului de drept; respectarea drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor care aparțin minorităților, și respectarea unei societăți caracterizate prin pluralism, nediscriminare, toleranță, justiție, solidaritate și egalitate între femei și bărbați.

Nu poti fi in UE daca nu respecti aceasta conditie printre altele.

Și de ce ar trebui să iasă din UE?
Îl dau ei afară, dacă chiar ar face asta, dar e imposibil să se întâmple așa ceva.
Și teoretic, și Putin și Erdogan își instaurează dictaturile în mod democratic.

| Yurisa a răspuns (pentru anonim_4396):

Putin si Erdogan nu sunt in UE
Ideea e ca nu cred ca sunt multi care vor sa iasa din UE

Tocmai, nu sunt în UE și o fac democratic.
Deci, cu atât mai mult, ca membru UE, o faci democratic, oricum Constituția nu permite altceva, și n-ar fi nevoie să schimbe mare lucru.
Eu aș fi oricând pro republică-parlamentară. Ca în Germania, cum le place tuturor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Și încă ceva, dacă vrea să instaureze o dictatură, are nevoie de Parlament, nu de președinție. În Ungaria e așa zisa dictatură a lui Orban.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-are cum sa ajunga presedinte. Deocamdata e vazut rau in UE, ca a facut niste mizerii, deci speram s-o ia in kur in viitorul apropiat.

| Jannah a răspuns:

Se instaureaza totalitarismul. dar te asigur eu ca nu va ajunge presedinte, tara are nevoie de Miron Cozma.