anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intre Democrația Capitalistă și Comunismul Chinezesc unde privatizarea este incurajată.
Ce sistem credeți că este mai bun pentru umanitate?

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand, in China, sistemul este unul autoritar, nu este nici un comunism, nici macar in teorie. De altfel tarile asazis comuniste nu au avut in realitate un sistem comunist care sa se fi potrivit cu teoria.
In orice caz democratia este cel mai bun sistem politic cunoscut pana in prezent, desi nu este aplicat intocmai ca in teorie.

| RAY a răspuns:

Eu as merge pe meritocratie
Meritocrația este o formă de guvernământ sau de organizare în care nominalizarea este făcută și sarcinile sunt atribuite pe baza abilității (meritelor) și talentului, nu pe baza averii (plutocrație), originii, legăturilor de familie (nepotism), privilegiilor de clasă (aristocrație), dreptului primului ocupant, popularității (democrație) sau a altor factori determinanți privind poziția socială sau puterea politică.

| DeMicUnC?l?tor a răspuns (pentru RAY):

A existat vreo societate condusă de sistemul Meritocrat?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e capitalismul deja dovedit ca functioneaza cel mai bine?

| sierra1 a răspuns:

Oare mai ai nevoie de argumente?
- pe de o parte SUA, UK, Franța, Italia,...
- pe de alta China, Cuba și ce mai vrei tu

| doctorandus a răspuns:

In China nu mai e comunism decat ca ideologie. In rest au un sistem mai degraba fascist decat comunist.

| DeMicUnC?l?tor a răspuns (pentru doctorandus):

PCC este partidul fără opoziție al Chinei

| Freya1 a răspuns:

Cred ca ar trebui sa existe o cale de mijloc la toate.

Adică oameni sa aibă libertatea de exprimare și de a face alegeri.Dar în acelasi timp sa se și organizeze niște chestii, sau sa se de-a niște legi prin care sa ținem sub control lucurile mai puțin ok.

| johnnny123 a răspuns:

Fără discuție, sistemul în care oamenii au dreptul să critice deschis conducătorii. Adică democrația.

| RAY a răspuns (pentru johnnny123):

Degeaba critici daca votezi tot pe ei

| LordCristobal a răspuns:

As alege democratia capitalista din mai multe puncte de vedere.
Democratia capitalista nu e perfecta dar e o solutie mult mai buna decat comunismul chinez.
Intr-o democratie capitalista ai drepturi si libertati cetatenesti si ai multiple posibilitati financiare, poti sa iti faci o afacere daca ai un capital destul de bun si ai mai multa informatie la dispozitie care te poate ajuta.
In comunismul chinezesc daca comentezi impotriva regimului esti bagat la zdup si nu ai multe posibilitati in care sa te dezvolti iar informatiile sunt in mare parte restranse si cenzurate.
Poate China e o mare putere economica si militara dar niciun europeana sau american nu s-ar duce sa traiasca acolo.

| anonim3247 a răspuns:

Eu nu am auzit în 30 de ani ca cineva să vrea să plece definitiv în China.