Singura solutie este sa achiti suma datorata (cei 4000 lei) si eventualele amenzi pentru ne-depunerea declaratiilor fiscale.
Astfel se va sterge cazierul tau fiscal, dupa care vei putea deschide un SRL nou sau sa continui activitatea cu ceea existenta.
Contacteaza contabila cu care ai lucrat inainte!
Nici o firma nu se dizolva si lichideaza automat, sunt necesare anumite formalitati prevazute de L.31/1990, cu md. si compl. ulterioare.
Fiindca tu nu ai facut dizolvarea si lichidarea erau aplicabile prevederile acestei legi, asa cum a fost republicata in 1998, citez:
"ART. 232
(1) La cererea camerei de comerţ şi industrie teritoriale sau a oricărei persoane interesate, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii, în cazurile în care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni;
b) societatea nu a depus, timp de 3 ani consecutivi, bilanţul contabil sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comerţului;
c) societatea şi-a încetat activitatea sau nu are sediu cunoscut ori asociaţii au dispărut sau nu au domiciliu ori reşedinţa cunoscută.
(2) Dispoziţiile alin. (1) lit. c) nu sunt aplicabile, în cazul în care societatea a fost în inactivitate temporară anunţată organelor fiscale şi înscrisă în registrul comerţului. Durata inactivităţii nu poate depăşi 3 ani.
(3) Hotărârea tribunalului, prin care s-a pronunţat dizolvarea, se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, şi într-un ziar de larga răspândire, pe cheltuiala titularului cererii de dizolvare, acesta putând a se indrepta împotriva societăţii.
(4) Împotriva hotărârii orice persoană interesată poate face apel în termen de 30 de zile de la data publicării ei în Monitorul Oficial al României.
(5) Pe data rămânerii definitive a hotărârii tribunalului, societatea va fi radiată din registrul comerţului, din oficiu, în afară de cazul în care prin hotărârea tribunalului s-a dispus altfel."
Se pare ca CCI a uitat de societatea ta si nu a solicitat dizolvarea, lichidarea si radierea din Registrul Comertului. Acum n-ai alta solutie decat sa faci ce ti-au spus sau sa deschizi o actiune in judecata. Ar fi bine sa vorbesti cu un avocat specializat pe drept comercial si acesta ti-ar putea spune care este calea mai buna.
Mersii,e complicat, mult de umblat. costa.
Mersii,e complicat, mult de umblat. costa.dar chestia ciudata e ca de ce nu mi au trimis o scrisoare, o avertizare? daca au trecut ani si ani cum naiba nu te anunta? eu eram convinsa ca srl este dizolvat.si acum ma gandeam sa fac intrep, individuala, dar nu se poate
Asa este, dar asta prevede legea si de multe ori s-au condus dupa principiul "De ce sa facem simplu daca se poate complicat".
De ce nu va pot da funda? lipseste din dreapta
La o intrebare, indiferent cate raspunsuri ai, se poate acorda o singura funda si deja tu ai dat-o.
Aaa,nu stiam
Acum am cazier fiscal,
asi mai aduga o activitate sa pot contiua cu srl, dar pana nu fac decalartiile pe toi anii din urma nu pot, Culmea ca m infintat o II, si imi spune ca nu se aproba din cauza srl, de care eu si uitasem.