Klaus Iohannis: "Distribuiți acest VIDEO: Până astăzi, Victor Ponta m-a evitat cu succes. Nu a existat o dezbatere publică, nu există niciun semn că s-ar dori o discuție pe această temă. În concluzie, las orgoliile mele deoparte și ne vedem la ora 20:00 la Realitatea TV într-o dezbatere televizată!"
11.11.2014
https://www.facebook.com/....../video.php
Emisiunea poate fi urmărită și online aici:
http://webtv.realitatea.net/......http?/live
...deci să fim pe fază. :)
Hai zi-mi si mie alea 30 de taxe?
cum naiba daca isi iubesti tara votezi un neamt voi sunteti tampiti eu in Germania nu las vota pe hotul asta voi in rom il votati
Lista taxe şi impozite noi şi majorate în 2013
1. Persoanele fizice care deţin mai mult de 3 capete de vaci şi bivoliţe, peste 9 capete de ovine şi caprine, peste 5 capete de porc pentru îngrăşat, peste 49 de familii de albine şi peste 99 pe capete de pasări de curte vor plăti un impozit de 16% şi CAS pe veniturile din creşterea şi exploatarea animalelor şi din valorificarea produselor de origine animală.
2. Persoanele fizice care deţin peste 2 ha de cereale, plante oleaginoase, cartofi, sfeclă de zahăr şi hamei pe rod, peste 1, 5 ha de leguminoase pentru boabe şi pomi pe rod, peste 1 ha de tutun, peste 0, 5 ha vie pe rod şi legume în câmp, peste 0, 3 ha de flori şi plante ornamentale şi peste 0, 2 ha de legume în spaţii protejate vor plăti, de asemenea, un impozit de 16% şi CAS pe veniturile din creşterea şi exploatarea animalelor şi din valorificarea produselor de origine animală.
Potrivit informaţiilor furnizate gândul de ANAF, până la data de 26.07. 2013 au fost înregistrate 162.933 de declaraţii privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit pentru anul 2013 (formular 221). În total, la nivel national există aproximativ un milion de exploataţii fiecare având o dimensiune de peste 2 ha.
3. Persoanele fizice care obţin venituri considerate dividende, reprezentând sume plătite de societate pentru bunurile sau serviciile furnizate în favoarea asociatilor, dacă plata este făcută de către persoana juridică în folosul personal al acestuia vor plăti impozit de 16% pe veniturile considerate dividende.
4. Persoanele fizice care obţin venituri din silvicultură şi piscicultură vor plăti impozit de 16% şi CAS.
5. Orice angajat care primeşte o diurnă pe perioada delegării mai mare de peste 2, 5 ori decât nivelul stabilit pentru personalul instituţiilor publice va achita un impozit pe venit şi CAS la indemnizaţia şi orice alte sume de aceeaşi natură primite de toţi angajaţii pe perioada delegării, pentru partea care depăşeşte limita de 2, 5 ori nivelul stabilit pentru personalul instituţiilor publice.
6. Berea se va scumpi după ce Guvernul a introdus o acciză suplimentară de 10 euro/hl de produs la berea din amestecul cu băuturi nealcoolice, la care ponderea gradelor Plato este mai mică de 30%.
7. O nouă taxă a fost introdusă pentru băuturile fermentate, şi anume o acciză suplimentară de 25 euro/hl de produs pentru băuturile fermentate, altele decât bere şi vinuri, la care ponderea de alcool absolut provenită din fermentarea exclusivă a fructelor, sucurilor de fructe şi sucurilor concentrate de fructe este mai mică de 50%.
8. Acciză pentru bijuterii din aur şi/sau din platină, cu excepţia verighetelor: acciză de 1 euro/gram pentru bijuteriile cu până la 14k şi de 2 euro/gram pentru cele peste 14k.
9. Hainele de blană vor costa mai mult. Statul a decis să introducă o acciză pentru confecţii din blănuri naturale: acciză cuprinsă între 50 şi 1.200 euro/bucată, în funcţie de costul de achiziţie al blănurilor.
10. Pasionaţii de iahturi vor scoate mai mulţi bani din buzunare. Acciza pentru iahturi şi alte nave şi ambarcaţiuni cu sau fără motor pentru agrement, cu excepţia celor destinate utilizării în sportul de performanţă va fi de 500 euro/metru liniar pentru iahturile şi navele care au lungimea egală sau mai mare de 8 metri şi acciză 10 euro/CP pentru navele cu motor peste 100 de cai-putere.
11. A fost introdusă şi o nouă acciză pentru autoturisme şi autoturisme de teren, inclusiv cele importate sau achiziţionate intracomunitar, noi sau rulate, a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3.000 cm3: acciză de 1 euro/cm3.
12. Acciză pentru arme de vânătoare şi arme de uz personal, altele decât cele de uz militar sau de uz sportiv: acciză cuprinsă între 50 şi 1.500 euro/bucată, în funcţie de costul de achiziţie al armelor
13. Acciză pentru cartuşe cu glonţ şi alte tipuri de muniţie pentru armele prevăzute anterior: acciză cuprinsă între 0, 1 şi 0, 4 euro/bucată în funcţie de costul de achiziţie.
14. Taxă specială de 0, 5% aplicată veniturilor obţinute din exploatarea resurselor naturale, altele decât gazele naturale.
15. Guvernul a decis aplicarea unei taxe de 60% asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementarii preţurilor din sectorul gazelor naturale de către operatorii economici care desfăşoară cumulativ activităţi de extracţie şi comercializare.
16. Energia electrică şi gazele se vor scumpi. Taxă pe monopolurile naturale (energie electrică şi gaze naturale), în valoare de 0, 1 lei/MWh pentru energia transportată către sistemele de distribuţie, de 0, 75 lei/MWh în cazul cantităţii distribuite şi de 0, 85 lei/MWh pentru cantitatea transportată numai prin sistemul de transport.
17. La categoria „alte taxe locale", Guvernul a aprobat introducerea unei taxei pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă. Taxa a fost stabilită la 500 lei şi va reprezenta venit la bugetul local.
18. În ianuarie a.c., primăriile au primit dreptul - prin Ordonanţa Guvernului nr. 8 din 2013 - să indexeze valoarea taxelor şi impozitelor locale din 2013, iar multe au profitat de acest lucru pentru a majora dările pe care le plăteşte populaţia.
19. După 3 ani de amânări, de la 1 aprilie a intrat in vigoare coplata în sistemul sanitar. Bolnavii vor achita la externare între 5 si 10 lei, in funcţie de spitalul unde vor fi ingrijiţi.
20. La începutul lunii februarie Guvernul României a emis Ordonanţa de Guvern 9/20013, privind înmatricularea autoturismelor noi sau second hand pe teritoriul României. Taxa pe timbru de mediu este mai mare cu zece la sută faţă de vechea taxă de poluare.
21. Taxele judiciare de timbru sunt datorate de către toate persoanele fizice şi juridice şi reprezintă plata serviciilor prestate de către instantele judecătoreşti, precum si de catre Ministerul Justitiei şi Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru a fost publicată în Monitorul Oficial din 29 iunie 2013.
22. Acciza pentru bere majorată de la 0, 748 euro/hl/grad Plato la 0, 8228 euro/hl/grad Plato
23.Acciza pentru berea realizată de micii producători majorată de la 0, 43 euro/hl/grad Plato la 0, 473 euro/hl/grad Plato.
24. Acciza specifică la ţigarete majorată de la 53, 18 euro/1.000 ţigarete la 56, 71 euro/1.000 ţigarete.
25. Cotă majorată de impozit, de 50%, pentru veniturile din prestarea de servicii în România sau în afara României, dividende, dobânzi, comisioane, redevenţe şi din exercitarea unei profesii libere plătite într-un stat cu care România nu are încheiat un instrument juridic în baza căruia să se realizeze schimbul de informaţii.
26. Accizele pentru alcool etilic majorate de la 750 euro/hl alcool pur la 1.000 euro/hl alcool pur.
Spune-mi cate locuri de munca a facut ponta? ZERO
Locurile de munca nu le face un prim minstru nici merkel nu a facut locuri de munca
Nu vreau sa-ti rapesc mult timp dar am analizat si eu taxele introduse sau marite de Ponta si am scris un articol pe blog, n-as putea sa tratez aici in amanunt acele taxe, care nu spun ca sunt bune sau ca e bine ca au fost marite dar daca binevoiesti sa citesti o opinie complexa iti las linkul
http://www.adrian-alexander.com/......-lui-ponta
Ceea ce vreau totusi sa mentionez e ca ziarul Gandul le-a enumerat se pare ca-s 26 nu 35. Hai 27 cu acciza la carburant.
As vrea sa mentionez pe scurt cateva aspecte importante
12 din 26 se refera la taxe si accize pe bauturi - bere si unele bauturi alcoolice din fermentatie, tigarete si pe produsele de lux - iahturi, bijuterii din aur, bolizi, pusti si pistoale, haine de blana.
Iarta-ma nu cred ca bautura, tigarile, iahturile si hainele de blana sunt esentiale supravietuirii iar taxele pentru arme si munitii ar fi trebuit marite si mai mult. Vedem la stiri ce inteleg unii sa faca cu armele prin SUA. Mai bine in opinia mea sa nu si le permita oricine. In ce priveste bautura se tot batea moneda pe bere.
Imi pare rau sa stric distractia unora, nu sunt consumator de bere la modul uzual, dar ma uit la preturi. Si ce sa vezi, nu s-au marit.
Restul opiniilor in articol daca desigur doresti sa-l citesti acolo ai si lista acelor taxe
Stiu ca acelasi raspuns identic e dat la alta intrebare dar opinia e logic aceeasi am vrut sa scutesc din timp. Sunt chiar aceleasi taxe citate de eduard.
Asa este cum puteti sa il votati pe Victor Ponta-omul profund corupt, marioneta PUSCARIASULUI de Dan Voiculescu si nu-numai. Daca vreti sa o duceti cu adevarat mai bine. VOTATI KLAUS IOHANNIS