anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebarea e adresata barbatilor.

Daca incepe al treilea razboi mondial si Rusia invadeaza Europa aruncand in lupta peste 10.000 de tancuri si 40 de milioane de soldati din cele peste 70 de milioane disponibile va fi un macel.Europa nu poate face fata singura unui asemenea asalt mai mult de 1 an iar Romania va fi principalul camp de lupta.Armata romana nu poate lupta cu un asemena inamic colosal de puternic deci sunt sanse mari ca Romania sa fie ocupata in maxim doua luni de la startul invaziei.

Va veti sacrifica in lupta pentru apararea tarii cu toate ca stiti ca lupta e pierduta sau veti fugi cu refugiatii?

23 răspunsuri:
| GdX a răspuns:

Romania pica in 48 de ore daca ataca Rusia. Dar Rusia nu va ataca niciodata, doar daca i se declara razboi. Se incearca o manipulare in masa. Si ceea ce fac americanii ca isi plaseaza baze militare si sisteme antiracheta nu toata lumea inconjurand Rusia, nu este tocmai ceva bun fiindca ii ameninta direct, ca si cum i-ar chema la lupta.

suntserios
| suntserios a răspuns:

De aia sunteam in NATO ca Romania sa nu fie "cucerita" in 3 zile. Si bataliile ar fi crancene si duse la alt nivel decat cele din primele RM. Exista rachete, exista armata antrenata, exista avioane nu o sa se mai bata nimeni pe camp cu baioneta.

Si intr-un caz de razboi nu te mai lasa nimeni sa parasesti tara... se numeste dezertare si e groasa treaba indiferent de cat de patriot esti sau nu

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Pe langa rachete si avioane se vor folosii soldati pentru cucerirea teritoriilor.
Imigrantii au fost trimisi de rusi pentru a destabiziliza UE..Sunt multe motive la mijloc.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Iauzi... acu o luna nu stiai ce sa alegi intre doua telefoane, ieri zburai creieri la caini pe strada si azi esti expert in strategia militara a rusiei...

Cine a zis ca sunt expert? Sunt subiecte diferite si imi dau cu parerea.Am citit un top al celor mai puternice armate alea lumii.
Pana la urma poate nici nu e nevoie de un conflict armat.Se apeleaza din prima la arme nucleare.

| AFR81 a răspuns (pentru suntserios):

Daca, ipotetic vorbind, Rusia, care este o mare putere, ar dori anexarea unor anumite teritorii romanesti care considera ca i se cuvin (pe baza a nu stiu ce dovezi istorice veridice sau nu) si garanteaza sa se opreasca imediat ce misiunea va fi indeplinita, oare NATO ii va sta in cale? Tot vorbim de NATO, tot spunem ca suntem aparati, dar oare aceste mari puteri ale lumii nu sunt dispuse sa inchida ochii pentru a evita un nou razboi, in dauna tarilor mici precum Romania? Acelasi lucru s-a intamplat si in a doua parte a anilor 1930 cand Hitler a anexat anumite regiuni din Estul Frantei si din centrul Europei, iar Liga Natiunilor "s-a facut ca ploua". Nu mai zic de japonezi, care hartuiau cum voiau partea de Nord a Chinei lui Chiang. Si, de asemenea, sa nu uitam de promisiunile desarte ale lui Churchill adresate polonezilor. Teoretic, suntem aparati de NATO, dar in cazul unei crize, nu stim cum va reactiona aceasta alianta. Tind sa cred ca se vor face concesii, iar tarile mici vor avea de suferit. Legat de a doua parte a raspunsului, intr-adevar, armele si tehnicile militare au evoluat foarte mult, infanteria fiind cam inutila.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai ziceai ca vor folosi 10000 tancuri, soldati, invada teritorii trimis refugiati pentru destabilizare samd...

Asta inseamna ca am studiat pe tema asta nu ca sunt expert!

| Drimmero a răspuns:

Greu de ales,, daca sunt bine instruit si antrenat pentru asa ceva, ma sacrific.

| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

Nu conteaza ca esti instruit sau nu.E vorba de patriotism aici.

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca asta e singura solutie ca sa scapam tara si avem o sansa sa castigam,, atunci nu mai e cale sa dai inapoi, ca de murit tot murim.

| johnnny123 a răspuns:

Nu are nici o importanță ce "crezi" că vei face într-o asemenea situație. Când ești pus față în față cu așa ceva, nimic din ce credeai înainte nu se mai aplică.

Poți să crezi tu acum că vei fi Rambo, Ultimul samurai sau Regele Leonidas, dar când auzi primul glonț fluierand pe lângă tine nu o să mai crezi nimic altceva decât că trebuie să bagi capul la cutie și să încerci să mai supraviețuiesti încă un minut și încă un minut.

Patriotismul, sacrificiul, eroismul și lașitatea sunt niște noțiuni care își cam pierd semnificația în momentul ăla.
Dacă ești suficient de norocos, vei avea șansa de a reflecta asupra lor câteva zeci de ani mai târziu.

| J0B0MAT a răspuns:

Eu m-aş sacrifica, vreau să devin o eroină.

| anonim_4396 explică (pentru J0B0MAT):

Esti femeie..Nu poti sa lupti contra unor soldati antrenati si sa folosesti arme automate de mare calibru ca pistolul mitraliera.
Nici nu vreau sa imi inchipui ce patesti daca esti luata prizoniera de rusi laughing
In cazul asta cea mai buna varianta pentru tine este sa fugi si sa te salvezi.

| AFR81 a răspuns (pentru anonim_4396):

O avem deja pe Ecaterina Teodoroiu care lupta cot la cot cu soldatii si care a murit printre ei in Primul Razboi Mondial. De ce nu ar putea o femeie sa ia parte, de pe campul de lupta, la razboi?

| CuriousStuff a răspuns:

Iti declari neutralitatea si stai pe banca ta. Nu stiu din cate raboaie a iesit bine Romania, eu zic ca nu merita sa iti incerci a suta oara norocul. Noi suntem buni l-a luat bataie.
As fugi, cu sigurante. Nu merita. Mai bine lupt de partea altora.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Razboaiele nu se mai poarta pe front cu pusca in spate in linia 1. Razboaiele acum sunt la nivel economic, mai exact cine cui este dator. Armele au ajuns la un nivel atat de avansat incat un eventual razboi armat intre marile puteri s-ar solda cu sfarsitul lumii. Te mai bati cu tancuri doar in tarile din lumea a III-a, in razboaiele create tocmai ca marii producatori de arme sa aiba rulaj si astfel sa aiba capital de investit in tehnologii si mai moderne (de parca ne pregatim sa ne luptam cu extraterestrii).

| ALGator a răspuns:

M-am sacrificat deja: am fugit.
Pentru cei care vor să fugă: Suedia a declarat că va fi ocupată într-o săptămână. Așa că e de ocolit.
Cel mai patriotic sacrificiu: învățați rusa! E bună și in Ucraina, Republica Moldova.

| CiocanN a răspuns:

Sa fim serioși. Nu este vorba de sacrificiu intr.un astfel de razboi. Nu este ca în jocuri.
Și nu o sa tina nici o luna un astfel de război direct. Cel mult o săptămână. Ori ne păstrăm identitatea cum am făcut. O pana acum(sa ne dam pe lângă cei mai puternici și sa întoarcem armele vechilor aliati) ceea ce ar fi cel mai probabil, fie o sa fim nimiciți și invadați într. O clipa.
Aceasta este părerea mea. Fiecare are propriile păreri.

| RonaldCasian a răspuns:

Nu, pentru ca oricum peste cativa ani majoritatea vor pleca in strainatate.

| Piftea123 a răspuns:

Cea mai prosteaca intrebare. Daca ar veni al trei-lea razboi mondial chiar crezi ca s-ar mai purta razboaie cu arme? Lupta s-ar purta intre Rusia si Nato iar Romania nu ar conta deloc.

| anonim_4396 explică (pentru Piftea123):

Romania este in Nato.
Tinand cont de sutele de trenuri Americane care aduc in Romania mii de masinarii de razboi trag concluzia ca nu se va apela la arme nucleare din cauza ca asta ar insemna sfarsitul civilizatie noastre.Va fi un razboi asemanator cu WW2 deci va fi purtat cu o sumedenie de arme in afara de cele de distrugere in masa.

O intrebare.Tu gandesti inainte sa deschizi gura?

| BabyPandy a răspuns:

Eu m-as arunca in mijlocul razboiului, macar o bata in cap sa dau, sa ma numeasca lumea "eroina" sau sa zica macar ca "S-a dus la razboi, oh, ce suflet bun!" rolling on the floor)))