| Bacemi a întrebat:

John Fitzgerald Kennedy, al 35-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii afirma :,, Too often we enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought ". In romana aceasta afirmatie s-ar traduce astfel : Prea des noi ne bucurăm de confortul unei opinii fără disconfortul cugetării.
Eu consider aceasta afirmatie a lui Kennedy ca fiind piatra de temelie a contestarii manipularii. Ce parere aveti despre afirmatia lui?

Răspuns Câştigător
emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Este o piatra de temelie, dar nu este si unica. A cauta sa fii tot timpul in confort, este un semn al mediocritatii. Afirmatia nu se potriveste tuturor, ci numai celor de o anumita speta. Sunt de acord cu ea doar cei cu adevarat manipulati.

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Confortul unei opinii - atata timp cat nu este disputata de un creier care cugeta, face referire la americanul fara creier care traieste in confort fara asi pune prea mult la munca opiniile, de ce sa gandesc?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai nou, cand intervin pe la citate, tot stupizi iau. Crunta-i viata! Asa ca am apelat de data aceasta la un prieten si uite ce mi-a zis sa raspund. Pun ghilimele sa inteleaga lumea ca nu vine de la mine. Deci « fara sa credem in teorii conspirationiste ne putem gandi cateodata ca nu ni se spune totul, ca adevarul este in alta parte ». Recunoasteti X-files? Sa continuam: « Dar daca solutia pentru a avea mai multa libertate ar fi pur si simplu ca fiecare sa cugete un pic mai mult? ». Si mi-a zis sa termin cum vreau eu. Deci termin. Omul : liber sau manipulat? Raport ambiguu.