| sabin89 a întrebat:

Kelemen Hunor (cu ministrul lui de finanțe) e un fel de cal troian al Ungariei în afacerile noastre interne?

15 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Nu! Este soluția imorală la care s-a recurs încă o dată pentru a avea majoritate. Nu uita că liderii UDMR și-au învestit banii și și-au ridicat palate in regiunea București - Ilfov deci până la a fi cal troian este drum lung. Sunt și ei niște profitori ai sistemului dâmbovițean la fel ca și ceilalți "oameni de stat" care ne fură de 35 de ani încoace.

| gabicoo a răspuns (pentru gabicoo):

Ministerul de finanțe este castana fierbinte a actualei guvernări pe care nu și-au asumat-o nici PSD și nici PNL. L-au plasat celor de la UDMR pentru că ei au bazinul electoral stabil - maghiarii din România votează doar cu UDMR și nu au ce pierde în condițiile astea.

| sabin89 explică (pentru gabicoo):

Ministrul respectiv va participa și în CSAT.

| gabicoo a răspuns (pentru sabin89):

Ai impresia că UDMR-iștii nu știu ce se discută acolo?
Și un singur om cum crezi că poate influența deciziile CSAT?

| sabin89 explică (pentru gabicoo):

Nu că poate influența deciziile, ci că prin persoana lui anumite informații, care nu ar trebui divulgate, pot ajunge la urechile lui V. Orban (care nu ne este nici pe departe prieten).

| gabicoo a răspuns (pentru sabin89):

Ai impresia că nu ajung și fără a avea un om în CSAT?

| Holiday a răspuns:

Kelemen Hunor, ca si toti ceilalti membri ai UDMR sunt cetateni romani. Toti sunt nascuti, crescuti in Romania.
Elon Musk, de exemplu, e calul troian al Africii de Sud in guvernul SUA? Ala nici macar nu e nascut in SUA, e doar un migrant.

| minrest a răspuns:

De ce ar fi? Care sunt motivele pentru care am crede asta?

| sabin89 explică (pentru Holiday):

Eu am văzut îngrijorarea profesorului Dungaciu în legătură cu rolul tot mai mare al UDMR-ului în politica românească. Și ăsta e un om care știe ce spune. Iar UDMR-ul are relații foarte apropiate cu V. Orban (care flutură harta Ungariei Mari pe ici, pe colo) și cu guvernul de la Budapesta. Nici eu nu cred că va ajunge vreodată Ardealul să fie anexat Ungariei, nici în viitorul apropiat, nici în unul mai îndepărtat, dar...nu știu, cred că guvernul român ar trebui să aibă o atitudine mai fermă în relație cu Ungaria. Să dea replici ferme și imediate la orice declarație neortodocsă venită de la Budapesta privind granițele sau orice altceva care afectează interesele statului român.

| Holiday a răspuns (pentru sabin89):

De ce "neortodocsa", cand e "neortodoxa"?!
Referitor la anexari de teritorii, Orban stie foarte bine ca nu se va intampla niciodata lucrul asta, dar, la fel ca imbecilii asa zis suveranisti de pe la noi, falfaie tot felul de aberatii pentru analfabetii functional, pentru a le obtine sustinerea. Ai nostri daci liberi nu behaie si ei despre tot felul de reconfigurari de granite?
Oricum, in ce priveste politica internationala, inclusiv in ce priveste revizionismul, UDMR este in totala opozitie cu Fidesz.
In alta ordine de idei, replica pentru Orban, nu e in atributiile ministrului de finante, ci a altor reprezentanti ai Romaniei, si a altor institutii.

| minrest a răspuns:

Oare avem motive serioase sa facem ceva atat de serios, atat de plin de consecinte, precum o separare in corpul de cetateni pe criterii etnice? Lupta oricum a inceput. Sa ne luptam impotriva cetatenilor romani de alta origine etnica, sa ii consideram tradatori in favoare statului in care etnia respectiva e majoritatra? Exista tabara asta, si in sfarsit are un lider capabil, pe Calin Georgescu. Cum vom incepe lupta impotriva maghiarilor, ne vom trezi aliati cu celalalt stat suveranist, populist, etnocentric si sovin din Uniunea Europeana, Ungaria. Va trebui sa tragem toate concluziile politice, cum le-au tras Antonescu, Codreanu, Ceausescu, Calin Georgescu. Distrugerea statului democratic, care ii trimite pe ''tradatori'' in parlament si guvern, distrugerea statului de drept, care le da drepturi - ca in Ungaria lui Orban. Pana acum, ungurii au fost cetateni foarte buni. Unde e dovada ca sunt tradatori? In ideologia de extrema dreapta, stiu. Dar asta nu e o dovada.

| minrest a răspuns (pentru sabin89):

Sa dea replici de cate ori i spune Orban ceva provocator. Sa dea impresia de insecuritate. Sa zica Orban: ''Vedeti, am mentionat o problema reala. Stie si Romania ca avem drepturi care nu sunt respectate, a si replicat imediat. Daca nu aveam o baza solida, nu ma bagau in seama''. Inseamna sa ii dai credibilitate lui Orban, sa arati ca politica lui e relevanta, cand de fapt, nu e. Nu asta e problema Ungariei, situatia din Transilvania; el incearca sa vanda cetatenilor maghiari rezolvarea unei probleme inexistente. El flutura harta Ungariei Mari, dar nu revendica Transilvania. Nici nu a spus nimic de granite; cele doua tari isi recunosc reciproc granitele. AUR propune sa ne tot hartuim cu Ungaria, Calin Georgescu propune un statut inferior pentru minoritati; a zis ca trebuie ca acestea sa ne fie recunoscatoare, caci le dam pamant si apa. Dar de fapt, nu le dam nimic in plus, pamantul si apa sunt si ale lor, conform legislatiei actuale. Daca problema Romaniei sunt minoritatile, dreptul lor de a trimite reprezentanti in parlament, sa tragem concluzia logica, sa votam pe cei ce acuza minoritatile. Noi romanii am mai fost de cateva ori la filmul asta cu sfarsit trist.

| sabin89 explică:

Departe de mine de a fi de acord cu AUR, Georgescu și alții ca ei. Dar uitați-vă și voi ce spune Dungaciu aici în emisiunea asta la B1. Aveți răbdare și vizionați până la capăt.
https://www.youtube.com/watch?v=blMo2edYTMA

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru sabin89):

Esti naivi daca tu crezi ca udmr nu stie ce se discuta in CSAT si fara sa aiba om acolo

| sabin89 explică (pentru suntserios):

Ai dreptate.