| costialex257 a întrebat:

L-am dat pe tata in judecată pentru a continua pensia alimentara după 18 ani, dar nu sunt lămurit, se va recalcula suma pensiei sau va rămâne acceasi ca până acum?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se va recalcula doar daca ai cerut si recalcularea.
Obligatia de intretinere nu este o suma fixa, este de pana la 1/4 din venitul lunar net al intretinatorului pentru un copil, asa ca poate ramane la cat a fost.
Conform Codului civil, citez:
"ART.529.Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datoratã potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmeazã a o plãti.
(2) Când întreţinerea este datoratã de pãrinte, ea se stabileşte pânã la o pãtrime din venitul sãu lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumãtate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreunã cu întreţinerea datoratã altor persoane, potrivit legii, nu poate depãşi jumãtate din venitul net lunar al celui obligat."

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Se va recalcula, va fi in jur de 1/3 parte din salarul lui net.

| costialex257 explică (pentru Bula):

Mulțumesc, eu personal nu mă fost la proces, doar avocatul, mama mi-a spus că respectiv a fost dat în judecată doar pentru continuare și nu eram sigur daca se va recalcula

| Caro34 a răspuns:

Bună! Costi, tu ai 18 ani! Bănuiesc că arăți bine, sănătos, voinic, inteligent și bun de muncă; mai ai nevoie de banii aceia? Du-te și fă-i o școală, lucrează și uită că ai fost vreodată părăsit de un tată! Fă-l să regrete că a dat uitării un fiu adevărat! Cândva tot va trebui să fii pe picioarele tale, mai are rost să arunci banii pe: judecată, stres, nervi, calcule etc., viața trebuie luată-n mâini! Numai bine!

| darrio2007 a răspuns (pentru Caro34):

Corect!
Se pare că este cam indrăgostit de banii altuia.

https://www.tpu.ro/......la-mesaje/