| rumi36 a întrebat:

La 14 ani pot sa comand de pe internet si sa dau plata ramburs?
Am inteles ca nu poti da comanda pana la 16 ani, dar i-am vazut pe cativa colegi rugandu-i pe profesori sa-i lase pana la poarta "ca a venit curierul,, si o data un coleg a vorbit la telefon cu curierul.

Răspuns Câştigător
| RxTx a răspuns:

Pe cine interesează câți ani ai tu când îti cumperi o înghețată?
la fel si cu curierul crezi că dacă eu aș fi curier dacă tu mi-ai da banii pe colet m-ar interesa.
poate că dacă ai vrea să îti cumperi o sabie sau ceva nasol rău de tot atunci aș face ceva spume sa vină un om major matur intreg la minte să semneze că a primit obiectul periculos șî că își asumă rășpunderea responsabilitatea.
dar dacă tu îti cumperi pampoane bling bling-uri si briz briz-uri
Lucrul care mă interesează pe mine cel mai tare in toată povestea asta este să plătești transportul coletului!
Dacă ai buletin nota 10 că îmi trebuie și mie un buletin sa confirm în aplicație că ai preluat tu personal coletul și că nu a venit altă persoană în locul tău să preia coletul.
De și nici măcar asta nu prea m-ar interesa pentru că eu stau ca si coletar cu frica să nu cumva să nu răspunzi la telefon cu frica ca nu cumva să vrei să returnezi coetul cu frica ca nu cumva să nu ai banii să îti plătești rambursul.
Dar dacă chiar nu am chef să rămân cu coletul respectiv si nu conține armament atunci îl dau la oricine ar vrea să plătescă rambursul si taxa pe transport și deține un buletin pentru ca să pot coplect și eu un CNP în aplicație ca să se știe cine a preluat coletul.
Dacă îmi dai banii pe transport eu ca si coletar sunt cel mai fericit.
Coletarii au si ei principii din astea morale demnitate etică profesională nu ar da un cuțit sau o sticlă de diluant pe mâna unui copil.
Dar în rest poți să îti cumperi tu sî pe prâslea cel voinic dcă îmi dai banii pe colet și un buletin e al tău.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se poate, dar doar lucruri de valoare mica. Legea nu prevede valoarea maxima dar cred ca se poate accepta pana la cca 300 lei.