| Kelz0 a întrebat:

La 16 ani cu permis b1 am voie sa conduc un atv de 150cc sau pana in cati CC e voie?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu scrie de cm cubi. Scrie de greutate (400 Kg) si putere= 15 Kw.
Uite: https://www.pdc.ro/......se-auto-94

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"e) categoria B1: cvadricicluri a căror masă proprie nu depăşeşte 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri), neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice şi care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depăşeşte 15 kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 15 kW;"
Observi ca trebuie sa se incadreze in cele doua caracteristici tehnice prevazute - greutate si puterea motorului. Daca se incadreaza in acestea poti sa-l conduci legal cu categoria B1. Daca sunt depasite ai nevoie de categoria B.

| Anna0111 a răspuns:

Şi eu am permis b şi am 16 ani dar nu am voie să conduc decât la 18 la fel şi tu.

| Kelz0 explică (pentru Anna0111):

Tu nu intelegi la ce ma refer happy

| Kelz0 explică (pentru Kelz0):

La 16 ani s-a adaugat de anul trecut sa poti sa iei permis b1 nu B... B se ia de la 18... dar la 16 ani am auzit ca poti conduce o masina pana in 500 kg happy si stiu ca am voie sa conduc atv de 125cc dar 150? adica vreau sa aflu maxim-ul