| MaRiaN96 a întrebat:

La aceasta intrebare as vrea sa raspunda doar cei care cred ca ma poate ajuta si cei care sunt in domeniul procuratura...
Deci, treaba sta asa, mama a ingrijit o batrana de cativa ani de zile, si acu femeia se simte foarte rau si ea zice sa ne treaca noua garsoniera, daca am accepta ce ar trebui sa facem? Precizez ca are foarte multe rude, frati, surori, ne-ar putea mai tarziu sa ne dea in judecata, sau sa ne faca ceva rau?
Si mai am o intrebare cat ar costa un avocat sau nu stiu ce sa se ocupe de toata treaba asta, si poate puteti sa imi recomandati pe cineva, din pitesti.
Va multumesc si astept raspuns, da va rog sa fiti seriosi...

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Procuratura nu are nici o treaba cu ce vreti sa faceti voi, eventual ar putea avea dupa moartea batranei daca rudele acesteia va vor acuza de inselaciune ori ca v-ati folosit de mijloace ilegale pentru a obtine garsoniera.
Voi puteti obtine garsoniera prin contract de vanzare-cumparare, contract de intretinere ori contract de donatie. Toate aceste contracte trebuie incheiate la un notar public, in forma autentica. Costurile fiecaruia sunt in functie de valoarea garsonierei si sunt aceleasi pentru toate cele 3 contracte.
Trebuie sa stii ca aceste contracte pot fi atacate de mostenitori, dupa decesul batranei. Numai bine!

| MaRiaN96 explică:

Ok, da ce ar trebuie sa fac ca rudele dupa moartea batranei sa nu ma atace in instanta? ce imi sugerezi sa fac, daca ai fi in locul meu ce ai face?

| Ioandelasal a răspuns (pentru MaRiaN96):

Nu poti face nimic si nu exista nimic care sa te apere pentru ca rudele sa nu poata ataca contractul in instanta. Important este sa le fie foarte greu sa obtina castig. In cazul tau consider ca doua contracte sunt mai greu de desfiintat: cel de vanzare-cumparare si de intretinere. Du-te si vorbeste si cu un notar/avocat si acesta te poate sfatui ce act este mai greu sa fie desfiintat.