Dacă angajatorul plătește CASS, asta trebuie să se întâmple imediat. Apoi poți cere un card de sănătate de la CASS și să te înscrii la un cabinet de medic de fiamilie. Toate beneficiile unui asigurat le vei obține după 6 luni de serviciu.
Cred sincer ca, imediat, chiar daca nu apari in CNAS, atat timp cat ai un contract de angajare valid, chiar daca ajungi la medic si nu apari in CNAS, totusi, daca te pun sa platesti poti sa contesti si sa castigi
totusi, sper sa nu ai probleme pana nu apari in link-ul postat de GabiDumitrescu, pentru ca "dupa aia" o sa iti faci nervi si peri albi luptand cu birocratia ca sa dovedesti ca erai asigurata
Practic, cand nu apari acolo ca asigurat NU esti asigurat. Decit sa te bati cu birocratia, mai bine iti vezi de treaba.
@sadrian46: Eu am cerut cardul ala de o mie de ani si nu mi-a venit... nici nu imi mai bat capul. Daca am treaba la doctorita de familie, ii zic sa verifice la astia pe site. Idiotii inca pretind sa plimbi hirtii dintr-o parte in alta in 2019... aia mai de sus de ei, nu la doctorii de familie ma refer, ca ei au atitea dureri de cap cu mizeriile sistemului, vai de capul lor.
In prima zi. Daca e primul loc de munca vei beneficia cred ca dupa 6 luni, dar aici nu sunt 100%. Daca iti faci singur ai 6 luni retro.
Teoretic. Pratic dureaza vreo luna si ceva. Gindeste-te ca angajatorul vireaza contributiile pentru primul salariu atunci cand se plateste salariul ala, nu anticipat. Bine, daca ai vreo problema pana atunci, posibil sa se rezolve cu o adeverinta cum ca esti angajat. Cel mai simplu verifici cu CNP-ul aici: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html
FreddieM întreabă: