anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La divort nu am cerut schimbarea numelui de dinaintea casatoriei, in acest caz am ramas pe numele fostului sot. Din cite am inteles, ar trebui sa deschid o actiune in instanta si sa cer schimbarea numelui.Este nevoie sa merg in instanta sau nu? Ma poate lamuri si pe mine cineva? Multumesc!

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca n-ai cerut cind trebuia asta atunci mai faci o vizita la tribunal.Probabil ca ti-a placut arhitectura.Succes.

| ikram a răspuns:

Da, asa este. Daca nu ai cerut pe parcursul procesului de divort, trebuie introdusa o noua actiune (doar pentru asta). Se va revolva rapid. Instanta nu se poate pronunta pentru ceva ce nu a fost cerut.

| EUSIATIT a răspuns:

Din cite stiu ramii pe numele sotului doar daca ceri. NOrmal cind termini divortul revii la numele anterior. Nu stiu de ce tu ai ramas la acel nume. T ea obligat cineva? Normal cu hot judec mergi la politie si iti faci un nou buletin Sincer nu pot intelege de ce asa situatie. bafta

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca vrei sa ramai in continuare cu numele avut pe perioada casatoriei poti sa o faci, nimeni nu te obliga sa revii la numele avut inaintea casatoriei, doar daca vrei neaparat sa revii. In acest din urma caz este obligatoriu sa faci o cerere in instanta, cu exceptia cazurilor in care numele este ridicol, indecent, un nume strain, tradus in alta limba etc, cand schimbarea se poate face pe cale administrativa, adresand o cerere Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor de la domiciliul tau(este vorba de serviciul care elibereaza cartea de identitate).