| StefanDrg a întrebat:

La intretinere la bloc, conteaza numarul de persoane la bani? De exemplu daca sunt 3 persoane cu acelasi consum de apa si toate la fel si o singura persoana alt apartament. Cel cu o singura persoana plateste mai putin?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ti-am spus de prima data ca unde sunt apometre se plateste consumul indicat de acestea, nu are importanta numarul de persoane.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde de cheltuiala, unele cheltuieli se repartizeaza dupa numarul de persoane, altele dupa suprafata apartamentului.
Pentru apa se ia in considerare consumul indicat de apometrele individuale, daca exista.
Daca nu exista apometre individuale atunci consumul se repartizeaza dupa numarul de persoane care locuiesc intr-un apartament, indiferent de marimea acestuia.

| StefanDrg explică (pentru Ioandelasal):

Sunt apometre.

Eu vreau sa aflu de exemplu un apartament cu 3 persoane are consum de 10 metri cubi apa. iar alt apartament cu o singura persoana are tot 10 metri cubi apa consum. Platesc la fel sau ala cu o singura persoana plateste mai putin avand acelasi consum?

| StefanDrg explică (pentru Ioandelasal):

Am inteles. Multumesc

| Ioandelasal a răspuns (pentru StefanDrg):

Ti-am spus de prima data ca unde sunt apometre se plateste consumul indicat de acestea, nu are importanta numarul de persoane.

regis
| regis a răspuns:

Da, conteaza. Unele cheltuieli se repartizeaza dupa repartitor, altele dupa suprafata apartamentului, altele se impart egal la fiecare apartament, dar unele sunt pe persoană.
In privința consumului de apa, acesta se stabileste pe baza contorului de apartament. Daca nu exista contor de apartament, se imparte consumul inregistrat de contorul scării la numarul de persoane deservite si atunci evident cei cu o persoana vor plati mai putin.

| Kozi a răspuns:

La apa conteaza cat va balaciti toti 3. Contorul inregistreaza.
La mine in bloc e o persoana care are consum de apa cat niste vecini unde sunt 4. Aia care e una recunoaste ca face dus si dimineata si seara. Celalti 4 zic: Cum? Baie se face numai sambata.
Deci, nu conteaza numarul ci cata apa folositi.
Insa, conteaza numarul de persoane la: gunoi, lift, salarii administrator (si alti angajati asociatie), lumina pe casa scarii.