| JulyDreams a întrebat:

La noi sunt legi care interzic anumite nume de firme? In Bucuresti e o bijuterie cu numele Mătărânga (= penis).

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca numele propietarului este mataranga, de ce nu?
El este mandru cu numele asta si de aceea si-a pus si firma pe acest nume.
In ce priveste argoul, multi vad... putini cunosc.
Situatie similara in strainatate, unde toata lumea stie ce inseamna "dick" si totusi sunt foarte multi oameni politici si chiar milioanari, cu numele de DICK.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Acest nume a fost acceptat, căci proasta de la acordarea numelor nu s-a prins ce înseamnă. Astfel nu sunt interzise, dar nu vei primi acordul.

| JicaContra a răspuns:

Lul... NU stiam ce inseamna
si TU zici ca inseamna altceva decat:
https://dexonline.ro/definitie/m%C4%83t%C4%83r%C3%A2ng%C4%83
sunt acolo 5 sensuri din care unul singur e penis, si toate 5 sunt regionalisme, deci multi vad putin cunosc

cel mai rau numar de masina pe care l-am vazut vreodata in rrrominica este kkk care inseamna Ku Klux Klan, si e una dintre cele mai rasiste lucruri de care am auzit vreodata, insa in rrrominica NIMENI nu percuteaza

| AnastasiaK a răspuns:

Conform a ce gasesti pe net, cica asta ar fi numele celui care a infiintat afacerea respectiva. Daca e adevarata informatia sau nu, nu stiu. In orice caz, nici macar dex-ul nu-ti da "penis" ca fiind singurul echivalent, deci din punctul asta de vedere banuiesc ca e acceptabil.

| sadrian46 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Dexul nu dă multe. Sunt dicționare de argou, care dau de toate.

| AnastasiaK a răspuns (pentru sadrian46):

Daca citeai cu atentie, in loc sa te grabesti sa-mi raspunzi, vedeai ca am zis ca nu e SINGURUL echivalent, nu ca nu e printre ele. Cat timp cuvantul are si alt sens, e stupid sa-l interzici, mai ales avand in vedere cati astfel de termeni se gasesc in limba romana si nu numai.

| sadrian46 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ai cerut un nume de firmă până acum, sau vorbești din teorie?
Ceri, și ești anunțat că acest nume nu se acceptă.

| AnastasiaK a răspuns (pentru sadrian46):

Am cerut si nume de firma in viata asta, stai linistit, dar nu isi are rostul intrebarea cum, in mod evident, nu m-am dus sa cer unul care sa se incadreze in subiectul discutat (cum banuiesc ca nici tu nu ai facut si te rezumi de asemenea la nivel de teorie). Dar spune-mi tu baza legala pentru care sa nu se accepte nume precum Mataranga daca acela este numele omului, in primul rand, si are mai multe intelesuri decat cel care nu va convine voua, in al doilea rand. Din aceeasi categorie mi se pare ca sunt si cuvinte precum "Coarda", "Parasuta" si altele. Acum spune-mi tu ca nu s-ar accepta numele astea. Mai ales in conditiile in care exista deja Mataranga, Maricon si ce crezi, chiar unele care au inclus in nume cuvantul "Muia" (fiind numele unor oameni).

Răspuns utilizator avertizat