Poti lucra pana primesti pensia si chiar si dupa aceea, daca te intelegi cu angajatorul sa-ti incheie un nou contract individual de munca, daca pensia este pentru limita de varsta sau de invaliditate de gr.III.
Conform L.263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, cu md. si compl. ulterioare, citez:
„ART. 118.(1)În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activităţi dependente, aşa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii, pensionari de urmaş, încadraţi în gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaş, prevăzuţi la art. 84 lit. a) şi b).
e) pensionarii care realizează venituri în calitate de consilieri locali sau judeţeni."
Daca e anticipata pot lucra macar pana primesc prima pensie?
Nici prin minte nu-mi trece sa lucrez mai mult decat pensia pentru limita de varsta, ba din contra tot inmultesc si impartesc cum sa ies mai repede in anticipat. Daca nu as avea o rata mare la banca nu as sta pe ginduri.De luna urmatoare mi-as depune.
Oricum multumesc o sa ma duc intr-una din zilele mele libere la oficiul de pensii si o sa ma interesez.
Poti lucra pana primesti decizia de pensionare.