În general, nu este obligatorie actualizarea cărții funciare înainte de vânzarea unui apartament, dacă aceasta reflectă corect proprietatea și nu există modificări recente. Totuși, este recomandat să o actualizezi pentru a evita eventualele neclarități sau probleme la semnarea actelor. Notarul va verifica situația juridică a imobilului, dar un extras recent poate facilita procesul.
Nu are importanta de cand este ultima inscriere in CF, poate sa fie si de zeci de ani.
Cartea funciara se actualizeaza doar daca s-a schimbat ceva la imobil dupa inscrierea initiala (prima inscriere), in rest doar se inscriu dreptul de proprietate sau alte drepturi reale.
Vanzatorul alege un notar public si ii solicita acestuia sa ceara un extras CF pentru autentificare si notarul va verifica daca este in regula.
Iti trebuie documentația cadastrală a bunului imobil (fișa bunului imobil și planul de amplasament, respectiv planul releveu) și încheierea de intabulare în cartea funciară;
Cartea funciara se actualizeaza doar daca sunt modificari.
Probabil te gandesti la un extras de carte funciara pe care il ai. Indiferent ce ai in mana, notarul va cere el un extras de carte funciara la zi. Dupa acela va face tranzactia.
Inainte de a merge la notar, scoate de la primarie un certificat fiscal. Trebuie sa ai achitat impozitul.