HepHap
| HepHap a întrebat:

Lamuriti-ma si pe mine. Daca Basescu e dictator, cum se face ca nu controleaza televiziunile, presa scrisa si opinia publica? Cum de este atacat din toate partile?

Răspuns Câştigător
Abh
| Abh a răspuns:

Din nefericire, exista multi ignoranti in Romania, oameni plini de ura. Asa sunt toti cei care zic 'il votez pe Geoana ca sa nu iasa Basescu'. Genul asta de oameni trage tara in jos. Ei nu cauta adevarul, doar spectacolul. Sunt manelistii, devoratorii de emisiuni gen 'Super Bingo' si 'Te pui cu blondele?'. Cica pe Geoana l-au votat taranii de la sate, dar oamenii aia au fost manipulati, ei nu au nicio vina. Problema o reprezinta taranii prosti de la orase, care sunt mai informati si totusi aleg sa-si sape singuri groapa.
Il apreciez pe Basescu pentru ca e un alt fel de politician, e taios, spune lucrurilor pe fata, lupta pentru ceva si nu da pasi inapoi. Nu incerc sa zic ca e un sfant, ca nu fura, ca nu bea, ca nu injura, pana la urma e doar un om, si e aproape singurul intr-o lume politica plina de roboti, personaje la care fiecare lucru scos pe gura ascunde un interes, un plan, care nu dau nimic gratis, doar lasa impresia asta.
Dupa orchestrarea din seara asta cu acea caseta in care Basescu apare lovind un copil, ma tem ca va iesi Geoana presedinte. Si ma intristeaza lucrul asta, pentru ca in urmatorii 5 ani tara se va scufunda intr-un mare intuneric. Atunci se va vedea adevarata manipulare a presei, adevarata coruptie, adevaratele furturi. Ganditi-va ca toata lumea e impotriva lui Basescu. In momentul in care el pierde, tara va fi impartita intre toate acele hiene care au ajutat la doborarea lui, pentru ca toate urmaresc ceva, toate au facut intelegeri pe sub masa.
Jumatate din lucrurile pe care le promite Geoana sunt irealizabile in actualul context economic, iar cealalta jumatate sunt povesti a la Iliescu. Cine mai tine minte alegerile de dupa '89 stie ce vorbesc. Totul va fi bine, vom face asta, vom face aia, vom face locuri de munca, vom mentine TVA-ul, va vom da rauri de miere in care sa va scaldati, bieti romani inocenti. Dar realitatea e ca nu se poate, tara e in rahat. Voi votati-l pe Geoana, macar eu nu imi voi face procese de constiinta cand se ingroasa gluma, imi iau bagajele si va las cu tara pe care voi ati creat-o.
Niciodata n-am mai fost la vot atat de convins de ce vreau precum o sa merg in 6.

23 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Le-ar controla daca ar putea, la fel cum si contracandidatii sai si-ar dori sa aiba un control si la B1 (scuzati).

regis
| regis a răspuns:

Daca dictator inseamna un om care controleaza televiziunile, inseamna ca nu e dictator. Pentru cultura ta generala, iata o definitie de dictionar pentru cuvantul dictator: "Persoană care are o conduită autoritară, care caută să-și impună cu orice preț voința."

regis
| regis a răspuns:

@enigma, hai sa incercam sa nu ne jignim reciproc, stiu si eu sa arunc cu rahat. Ma limitez din nou la a raspunde simplu, fara a apela la jigniri: nu am fost membru al niciunui partid nici inainte si nici dupa 1989. Am fost doar soim al patriei si pionier, nici macar UTC-ist. Nu numai ca nu am colaborat cu securitatea, imi amintesc ca in 1989 nu stiam nici macar care e diferenta dintre securitate si militie.
In privinta cuvantului "dictator" (pe care de altfel nici nu l-am folosit), te rog fa o adresa la Academia Romana sa schimbe definitia din dictionar, intrucat lor le apartine, nicidecum mie.

regis
| regis a răspuns:

@HepHap - in primul rand nu am afirmat nicaieri ca e dictator, am raspuns doar intrebarii tale, dupa care tu ai tras o concluzie gresita. In al doilea rand cuvintele din limba romana se folosesc si la propriu si la figurat, dupa caz. Am preferat sa dau sensul figurat pentru ca cel propriu naste controverse in care nu aveam de gand sa intru. In al treilea rand nu am facut nicio referire la moguli si la rechini, deci nu vad de ce ai tinut sa imi explici; dar fiindca ai adus vorba, daca el foloseste aceste cuvinte la figurat, putem si noi folosi cuvantul dictator tot la figurat. In al patrulea rand, sensul figurat al cuvantului dictator apare in orice dictionar, in timp ce sensul dat de tine initial nu apare nicaieri.
@ardnaxur1961 - vezi ca te implic si pe tine daca tii cu ursul. Vorbesti de niste jigniri reciproce, eu mi-am argumentat fiecare afirmatie si am facut un efort deosebit pentru a ma abtine de la a raspunde jignirilor cu jigniri. Macar pentru acest efort nu imi puneti in carca rahatul aruncat de altii, chiar daca imi impartasesc opinia.

regis
| regis a răspuns:

Tu ai intrebat: "Daca Basescu e dictator, cum se face ca nu controleaza televiziunile, presa scrisa si opinia publica?"
Eu am spus: "Le-ar controla daca ar putea."
Tu ai raspuns: "Deci nu poate. Titulatura de dictator e injust aplicata."

regis
| regis a răspuns:

Eu consider ca am raspuns la intrebare inca de la prima postare, fara a bate campii. La fel a considerat si HepHap, doar ca a tras o concluzie gresita. Iar mai departe a fost o discutie intre mine si HepHap pe tema ce inseamna dictator, care are o legatura stransa cu intrebarea lui, ambii argumentandu-ne pozitiile. Nu inteleg unde am batut campii.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

@regis si @enigma: Time out! Mai luati o pauza, fratilor! Chiar e necesar sa va scoateti ochii pe unde va intalniti? Ok...inteleg; aveti fiecare cate o parere. Din intamplare, parerile voastre se bat cap in cap. Dar, chiar nu gasiti alte argumente cu care sa vi le sustineti decat jigniri reciproce? Dati si voi dovada de maturitate si rezumati-va DOAR la argumente. Imi amintiti de discutiile alea interminabile intre atei-teisti, in care, si unii, si altii mergeau pe principiul "cine nu-i cu mine e impotriva mea".

Stefan
| Stefan a răspuns:

Basescu nu este un dictator, daca era asa nu il mai alegeau romanii presedinte de doua ori, teama ca va fi reales creiaza dispute electorale cu scopul indepartarii lui de la putere.

| Bacemi a răspuns:

Pentru ca daca ar fi asa acele televiziuni nu ar mai fi credibile si ar pierde din audienta.

HepHap
| HepHap explică:

@ bacemi

Realitatea si Antena3 sunt credibile? rolling on the floor

HepHap
| HepHap explică:

@ regis

Mersi pentru raspuns. Deci nu poate. Titulatura de dictator e injust aplicata.

HepHap
| HepHap explică:

@ regis

Iti multumesc pentru sensul figurat al cuvantului dictator pe care mi l-ai comunicat. Desigur, il stiam, dar eu faceam referire la sensul primar al cuvantului, cu rezonanta reala intr-o tara care inca isi aminteste ce e dictatura. Asadar, in mentalul colectiv romanesc, dictator va inseamna mai mereu conducator de stat cu puteri nelimitate; Ceausescu redivivus. In replica, ti-as putea si eu spune ca "moguli" si "rechini", asa cum le foloseste Basescu, nu se refera nici la o dinastie mongola si nici la o specie de animale, in cazul de fata chiar fiind folosit un sens figurat. Dar tu cu siguranta stii asta deja.

HepHap
| HepHap explică:

@ regis

Nici nu am sugerat macar ca tu ai folosit cuvantul dictator. Eu vorbesc doar de anumite personaje politice care il folosesc si tinerii influentabili care l-au preluat mai departe.

Nu era o discutie de semantica, de sensuri figurate sau proprii. Putem folosi cuvantul dictator la figurat, tu, eu si nu stiu cate procente din populatia educata a Romaniei, dar eu vorbesc de perceptia colectiva naturala a cuvantului. Sunt convins ca un sondaj ar demonstra ca, prin dictator, cei mai multi romani se gandesc la un "ceasescu" care chiar are puteri depline, nu care doar incearca sa faca pe autoritarul.

Nu am dat decat un singur sens cuvantului dictator, pe care il vei gasi in dictionar. Nu am spus ca dictator este "aceea persoana care controleaza televiziunile intr-un stat". Ar fi o restrangere de sens tampita. Dictatorii de facto controleaza televiziunea, dar nu e decat o parghie dintre zecile pe care le controleaza.

HepHap
| HepHap explică:

Da. Pentru ca in atributiile de dictator intra si aceea de control al televiziunii. Dar nu am lansat o definitie aici, ci doar o situatie particulara din cele prezente intr-un regim totalitar: controlul mass-media ca si element al controlului total. Lipsa controlului asupra televiziunii si presei scrise pune la indoiala postura de dictator.

Silogismul e simplu. 1. Dictatorul controleaza totul in stat. 2. Basescu nu controleaza televiziunea. Concluzia: Basescu nu e dictator.

nony
| nony a răspuns:

Basescu controleaza o parte din ele, dar mai sunt ¨moguli¨ care sunt contra luiwinking App de realitatea si antenele.

| Nastasia a răspuns:

Mi-am facut licenta pe mesajul opozitiei politice in perioada 1989-1992 si fara sa ma pozitionez de partea vreunui prezidentiabil o sa incerc sa "transfer" in realitatea actuala cateva traiectorii pe care le-am depistat in campania respectiva.
Ce pot sa va spun este ca strategia pe care Dl. Geoana o adopta in aceasta campanie nu se deosebeste cu nimic cea FSN-ului din ’89. Este vorba despre acea manipulare a presei, de "castigul" tuturor cailor de acces spre electoratul roman, prin crearea unor relatii de solidaritate cu oameni care nu au nimic de-a face cu etica, onestitatea sau macar cu o ideologie in numele careia sa lupte.
Asa cum spunea si @ Abh sa ne lasam amagiti de mesajul populist – reforma fara costuri. Nu exista asa ceva.
Din punctul meu de vedere trebuie sa incercam sa filtram cat mai bine toate informatiile din mass-media, sa apelam la cat mai multe surse si sa nu uitam ca noi le delegam lor puterea si de aceea suntem deplin responsabili de influentarea oricarui rezultat.

| m4them4tic a răspuns:

Noi, muritorii de rand, suntem prea mici pentru a stii tot ce se intampla in realitate la nivel inalt.
Ceea ce vedem noi, e doar o mica parte.

| andytza a răspuns:

Nu ti-ar parea ciudat sa auzi numai lucruri bune la adresa lu` Base, de exemplu? Pana si prin faptul ca se vorbeste urat despre el in mass-media are de castigat. Si chiar daca este el in frunte, stai linistit ca nu e singur, are multe persoane in spate de care este controlat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa campanie nu am vazut in viata mea. Sunt uimita de asemenea ticalosii, de trucaje, de disperarea si de metodele cu care lupta pentru putere. Basescu are si el defecte, dar nu minte. Nu stie sa minta. El spune ce gandeste si ce stie, adevarul. Asta deranjeaza si, "structurili" bine pregatite si aceleasi, lucreaza... Cred ca a castigat in aceasta seara multe voturi, presedintele! Stau si ma intreb, oare poporul nostru, istet de altfel, vede realitatea, vede scenariile mizerabile pe care le nascocesc mogulii? Da, mogulii. Nu-mi place cuvantul, dar il folosesc din ce in ce mai des. Le-am descoperit marsavia, le-am recunoscut tertipurile comunisto-securiste si sunt ingrozita ca la 20 de ani de la revolutie, sunt inca organizati. Basescu este atacat pentru ca 5 ani ceilalti, nu au putut " pune botu' " asa cum si-ar fi dorit; mai mult, Basescu a inceput sa spuna poporului adevarul despre ei. Nu a putut sa ii pedepseasca pentru ca justitia este inca alaturi de moguli, dar i-a descoperit. Nu stiu daca am raspuns la intrebare, dar am asternut cateva ganduri despre ce se intampla acum la noi. Sper ca saptamana viitoare sa fim iar liberi si sa ne bucuram ca nu ne-am intors in timp...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La antene daca vrei sa te angajezi trebuie sa scrii musai in ceva ca esti anti-Basescu, daca-l urasti si pe Vadim, Becali nu e important.
Sa inteleg si eu, daca Basecu ar controla o televiziune, automat si-ar pierde credibilitatea, daca-l mai vad pe la tvr voi inchide televizorul...nu era mai bine sa ramai la versurile tale si toate veveritele sa-ti cada la picioare? bacemi? a? ce zici? sau sa canti ceva pe la fereastra, daca e vreo nepoata de-a lui Nastase nu ai sanse sa te auda ca toate neamurile au termopanerolling on the floor
Stiu, si raspunsul acesta va fi sters, asa cum a fost si cu constiinta lui Geoana... poate ajung pana de sarbatori la 300.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@regis-tu nici macar de activist bag seama ca nu ai fost bun. un dictator este un dictator pe toate planurile, nu exista dictator bun si dictator rau. Apropo, in notele tale informative la securitate erai la fel de ambiguu si de nedocumentat? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@regis-
,, In privinta cuvantului "dictator" (pe care de altfel nici nu l-am folosit), te rog fa o adresa la Academia Romana sa schimbe definitia din dictionar, intrucat lor le apartine, nicidecum mie.''
Raspunsul meu nu era dat la definitia ta, daca vei observa ora la care au fost postate cele doua raspunasuri, erau aproape in acelasi timp, drept urmare eu nu apucasem sa citesc si,, definitia'' ta.Eu am spus numai ca tu acuzi pe altii ca nu raspund la intrebare, in schimb tu incerci sa bati capii.Ideea era destul de simpla si daca doreai sa-i dai o replica lui Hep Hap, o puteai face intr-un alt mod, numai ca nu prea aveai la indemna...,, modul'', de aceea te-ai legat apoi de acea definitie.Eu ti-am spus ca un dictator este un dictator, in concluzie el controleaza totul, inclusiv televiziunile, daca nu poate sa le controleze, logic nu-l poti numi dictator.Inseamna ca sunt altii mai dictatori decat el si a pus mana pe acele televiziuni inaintea lui.Pricepi? Mi-e greu sa cred ca... DA! laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Basescu nu e dictator. Chestia asta cu Basescu dictatoru' face parte din manipularea odioasa a posturilor patronate de PSD.

Întrebări similare