| Mihaela024 a întrebat:

Legea îi poate da la tata un copil de 2 anișori care are handicap?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai pus o gramada de intrebari despre acest subiect si retin ca ti-am raspuns.
Nu avem cum sti la cine va stabili instanta domiciliul minorului, daca parintii nu se inteleg, indiferent ca au fost casatoriti si divorteaza ori nu au fost casatoriti si indiferent ca minorul are sau nu un handicap.
Instanta de judecata va lua in considerare, in baza probelor, interesul minorului, respectiv care parinte are conditii mai bune de crestere si ingrijire.
Ce n-ai inteles?

| Violleta2022 a răspuns:

Da, instanta ii poate da copilul tatalui, daca se constata ca mama este incapabila sa sa aiba grija de copilul cu handicap, sau daca are conditii mai bunesi se poate coupa de copil.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Se poate de ce nu. Insa exista o groaza de factori care influenteaza acesta decizie a judecatorului

| mihai69 a răspuns:

Poate, dacă judecătorul consideră că e spre binele copilului.

| lpavel a răspuns:

Binenteles daca mama are diferite probleme si nu pare capabila sa-si ingrijeasca copilul!

| Mihaela024 explică (pentru lpavel):

Nu beau, nu fumez și tatăl na cautat copilul 1an de zile și ia folosit și alocația, greseala mea a fost ca nu mam prezentat la procese, instanța a hotărât domiciliu copilului minor la tatal dar nu-i decizia definitiva

| lpavel a răspuns (pentru Mihaela024):

Atunci se schimba situatia! Cauti un avocat il dai in judecata si copilul va ramane la tine iar el va trebui sa plateasca pensie alimentara!

| Mihaela024 explică (pentru lpavel):

Și pana atunci trebuie sai plătesc eu pensia alimentara

| lpavel a răspuns (pentru Mihaela024):

Din pacate da!