Trebuie sa platesti incalzirea spatiilor comune ale blocului(scara, coridor, hol etc) si un procent din incalzirea apartamentelor vecine, altceva nu ar trebui sa platesti. Daca tu crezi ca platesti prea mult pentru acestea atunci poti sa-l dai in judecata dar ma indoiesc ca o sa castigi.
Bună.
Chiar dacă țevile sunt reci, nu uita de cele comune din interiorul blocului la care participi și tu la cheltuiala aceasta.
Nu ai ce face.
Pa, pa.
Caldura de pe scara se plateste doar atunci cand pe casa scarii sunt montate calorifere, daca nu sunt nu aveti ce plati, cheltuiala trebuie demonstrata.
Am patit exact acelasi lucru anul trecut, situatia era in felul urmator treceau tevile(erau izolate cu un fel de burete - izolatie termica pentru tevi) cu centrala proprie apartamentul in care stateam in chirie, prima nota nu am luat-o in calcul era prea mica caldura zic hai ca e ok, pe la a3-a cand s-a apropiat iarna a inceput sa creasca semnificativ caldura si am inceput sa imi pun intrebari in legatura cu asta, plateam si la administratia blocului si la eon.
Ce se intampla de fapt? Administratorul imi punea si mie caldura scarii in carca cand eu de fapt aveam centrala proprie, cu multe drumuri pe la ei am reusit sa o rezolv, au inceput sa invoce diferite motive precum ca nu mi-ar fi izolate tevile(ele erau si cu siguranta cand s-a montat centrala a fost cineva sa verifice asta) banii aia ii puteau baga din buzunaru meu direct in buzunaru lor foarte usor.
Izoleaza-ti tevile neaparat si du-te dupa si fa o cerere la administratie cum ca le-ai izolat si nu mai depinzi de caldura scarii.
Conform Normei tehnice privind repartizarea consumurilor de energie termică - Ordinul ANRSC 343/2010:
Consumul comun
Cantitatea de energie termică aferentă consumului comun dintr-un condominiu se stabileşte proporţional cu indicaţiile unuia sau mai multor repartitoare comune.
Cantitatea de energie termica aferenta consumului comun se repartizeaza proportional cu cota indiviza si se achita de toti proprietarii, indiferent daca sunt sau nu racordati la sistemul centralizat de distributie a energiei termice.
Cu excepţia cazurilor în care repartitorul comun se montează pe un corp de încălzire, acesta va fi montat pe conducta sau coloana de distribuţie străbătută de agentul termic care intră în condominiu reprezentând conducta de tur. Cheltuielile necesare montării şi exploatării repartitorului comun se suportă de toţi proprietarii din condominiu inclusiv de cei care sunt deconectaţi de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, proporţional cu cota indiviză.(art.8 din Norma tehnica A.N.R.S.C. aprobata prin Ord.343/2010).
Inventarierea conductelor si coloanelor de distributie si a corpurilor de incalzire aflate in proprietatea comuna se realizeaza prin grija asociatiei de proprietari si va fi pusa la dispozitia prestatorului care exploateaza sistemele de repartizare a costurilor, in vederea determinarii suprafetei echivalenta termic.
Prestatorul va determina suprafetele echivalente termic ale corpurilor de incalzire, coloanelor, conductelor din apartamente, spatii cu alta destinatie si spatii comune.
Starea, materialul, grosimea si modul de izolare a conductelor si coloanelor din reteaua interioara de distributie se stabilesc de comun acord de catre prestator si asociatia de proprietari.
În cazul în care din motive bine justificate operatorii economici care exploatează repartitoare de costuri nu finalizează inventarierea suprafeţei echivalentă termic în subsolurile condominiilor în care sunt montate repartitoare de costuri, până la începutul sezonului de încălzire 2010 – 2011, se admite, numai pentru acest sezon de încălzire, utilizarea în calculele de repartizare a unei cote procentuale aferentă părţilor comune de 30 % din valoarea facturii pentru încălzire în lunile decembrie, ianuarie şi februarie şi de 50% din valoarea facturii în celelalte luni în care se furnizează agent termic pentru încălzire.(Ord.343, art.(2)).
Classiffied întreabă: