anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Locuiesc la bloc! Actualele ferestri au inceput sa mi se para prea mari mai ales iarna cind afara este foarte ger. intelegeti voi..la ce ma refer..as vrea sa le fac mai mici. totodata peretele de la una din camera as vrea sa l transform intr un perete facut din Geam termopan sau ceva de genul adica din sticla...ce parere aveti despre imaginatiile mele?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform L.50/1991, cu md.si compl. ulterioare, fiindca vrei sa modifici fatada ai nevoie de autorizatie de la primaria localitatii tale. Nu prea cred ca o sa aprobe transformarea peretelui in fereastra, aceasta ar putea afecta structura de rezistenta a blocului. Numai bine!

| luiza a răspuns:

Ferestrele exterioare nu le poti modifica, ele trebuie sa ramana ca cele ale vecinilor tai ca dimensiuni, dar poti sa iti faci termopane cu 3 randuri de sticla!, peretele despre care vorbesit poti sa il modifici cu conditia sa nu fie perete de rezistenta!

| ovidiu8msn a răspuns:

Daca vrei sa faci economie la caldura pune geamuri duble, eventual pui un cheder pe marginea lor (intre partea mobila si cea fixa) astfel incat sa nu mai intre frigul prin eventualale crepaturi sau... pune un termopan. Nu iti transforma casa intr-o pestera.