| gabrielcapita a întrebat:

Locuiesc la bloc in data de15 iunie 2011am fost inundat de vecinu de la etajul superior, nu e prima data, am avut o discutie cu vecinu cind imi plateste despagubirile fara vorbe jignitoare la adresa lui fara violenta, fara raspuns vecinu a dat telefon la politie ca l am strins de git chiar am ramas fara replica, ce pot sa fac legal? 13 10 2011

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vecinul va trebui sa dovedeasca acuzatiile ce ti le aduce, cu certificat medico-legal, eliberat de un medic legist si cu martori, ca tu ai facut acea fapta. Daca o sa fii cercetat penal in urma reclamatiei vecinului si acesta nu are dovezi poti sa-i faci plangere penala pentru denuntare calomnioasa(art.259 Cod penal), citez:
"Art. 259. - Denuntarea calomnioasa
Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani."
Pentru pagubele provocate prin inundatie il poti actiona in judecata, la judecatoria domiciliului. Numai bine!

| zdrangoi a răspuns:

Fara martori si fara probe nu poate face nimic.
probabil vrea sa te intimideze ca sa nu-ti plateasca despagubiri pentru ca te-a inundat.
lasa-l in pace, trateaza-l cu indiferenta ca nu ti se poate intampla nimic.

| gabrielcapita explică (pentru zdrangoi):

Multumesc foarte mult

| aryana1991 a răspuns:

Legal e cam dificil in astfel de cazuri trebuia sa fie si administratorul blocului de fata el ar fi fost singurul capabil sa iti dea o mana de ajutor...in fine
cel mai probabil vei primi o,, invitatie,, la parchet unde va trebui sa mergi sa dai o declaratie iar vecinul tau nu te poate acuza de nimic fara a avea acte doveditoare un certificat medico-legal ceva de genu

| Leonard08 a răspuns:

Pai in primul rand ii spui sa puna dovezile pe masa cand face o acuzatie. In al doilea rand da-l in judecata...strange-ti ceva martori, cauta un avocat bun, si fa-l sa-ti plateasca...