| SkivoRo000 a întrebat:

Lucrez la petrom de o luna. Sefa azi ne-a dat in scris cate zile de concediu avem. Eu am 8 zile. Si ne pune sa alegem pana in 20 decembrie zilele. De ce nu ne lasa sa alegem sa fim liberi de craciun? Sau nu stiu. Daca nu vreau sa mi le iau pe toate mi le plateste? Sau pot sa mi le iau ptr.la anul?

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fiecare sef isi face planuri si aranjamente fiindca de Craciun va fi o perioada foarte aglomearta.
Muncesti de Craciun pentru ca esti nou si nu beneficiezi inca de libere si concediu sau preferinte, cum sunt lucratorii vechi care au muncit Craciunul anterior.
In principiu, concediul se aloca dupa 1 an de zile de munca, dar banuiesc ca poti lua cateva zile inainte sa implinesti 1 an, poate la primavara sau vara viitoare.
Tu in decembrie vei avea numai 4 luni de munca, deci NU poti lua nici o zi de concediu.

| SkivoRo000 explică (pentru Violleta2022):

Adica dupa data de 25 eu imi pot lua liber gen?

| Violleta2022 a răspuns (pentru SkivoRo000):

Nu!
Am spus ca tu fiind nou vei muncii Craciunul asta si nu beneficeizi de zile libere!
Concediul se ia dupa implinirea unui 1 an de munca, chiar daca pana de craciun tu vei aduna 8 zile de concediu.
Planificarea o face sefa ta si asta discuti numai cu ea.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să o întrebi pe ea.

| johnnny123 a răspuns:

Pentru că la benzinărie trebuie să lucreze cineva și de sărbători, și de regulă liberul se dă pe criteriul vechimii. Dacă abia lucrezi de o lună, nu o să te lase pe tine să-ți iei concediu de Crăciun și să vină la muncă angajații cu vechime.

| SkivoRo000 explică (pentru johnnny123):

Pai nu prea e cineva cu vechime. Si cineva sa prinda craciunul. Doar o persoana si ma gandesc sa nu ma bage pe mine ca sunt noua de craciun

| NisipLaMare a răspuns (pentru SkivoRo000):

Ai toate sansele sa fii de craciun ceilalti au prioritate.Dar vor lucra sigur dupa craciun.

| mi25 a răspuns (pentru SkivoRo000):

Inaintea ta nu erau angajati sau au plecat toti angajatii in luna de cand ai venit tu? Asta chiar este tupeu. Daca asa vezi locul tau de munca, eu, in locul patronului te-as da afara.
In al doilea rand: citeste codul muncii.
Concediul se ia in anul calendaristic. Doar in cazuri deosebite se poate amana pentru anul urmator.
Conform Codului muncii, compensarea în bani a zilelor de concediu este permisă numai în momentul în care încetează contractul individual de muncă. Si in aceste cazuri, se poate acorda concediul neefectuat si doar apoi desface contractul de munca.

| anonimuIl a răspuns:

Tu ești angajat de o lună și vrei să fi liber de crăciun și revelion?