| florinflorescu a întrebat:

M-am casatorit, eu si sotia vrem sa plecam in luna de miere in afara tarii. intrebarea este : poate merge sotia cu acelasi buletin? la evidenta populatiei ni s-a zis ca teoretic nu mai este valabil...dar practic? noi ne-am hotarat sa mergem, speram sa ajungem cu bine in Grecia big grin

Răspuns Câştigător
| Amatoru a răspuns:

Atata timp cat nu la schimbat inca este valabil....cu conditia sa nu spuneti nimic la vama.Nu e nimic ilegal iar la vama nau de unde sti ei ca sunteti sot si sotie dar inca nu sia schimbat buletinu..Stiu un caz asemanato 2 prieteni s-au casatorit in ro lucrau in Spania nau avut timp de schimbat acte etc si nu ia manacat nimeni timp de 4 ani.

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se baga aia de la vama si nimeni daca sunteti sau nu casatoriti. Daca buletinul sotiei este valabil nu e nicio problema.Adica sa nu fie buletinul expirat.Nu cere nimeni certificatul de casatorie unde va duceti si sa vada in buletinul sotiei ca scrie necasatorita.Doar valabil sa fie. De aceea cel de la evidenta populatiei v-a spus ca teoretic nu mai e valabil, pentru ca scrie in buletinul sotiei la stare civila, necasatorita. Dar peste hotare sau la avama nu au ei treaba cu asta si nici in Romania nu aveti probleme pana la expirarea buletinului sotiei.Practic ii poti schimba buletinul acum pana plecati, intr-o saptmana e gata si am auzit ca la urgente il face imediat, va da buletinul cald. O luna de miere faina.

| alessia5158 a răspuns:

La trecerea frontierei cu destinatia alt stat membru UE, Politia de Frontiera face un control minim si rapid pentru stabilirea identitatii persoanei( nu si a starii civile!) --- se cer fie pasapoartele, fie cartile de identitate aflate in perioada de valabilitate.
Convinge-te accesand site-ul Politiei de frontiera ( conditii de calatorie, cetateni romani) :http://www.politiadefrontiera.ro/

suntserios
| suntserios a răspuns:

Atat timp cat nu ii este expirat buletinul nu e nicio problema, nu va intreaba nimeni daca sunteti sau nu casatoriti

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Este vorba de Cartea de Identitate si nu de Buletin. Buletinele nu se mai dau de 20 ani. Practic nu-ti cere nimeni certificatul de casatorie si deci puteti merge linistiti.

| OmuCuBasca a răspuns:

Vacanta placuta! Nu va faceti griji.winking