| alexeanca a întrebat:

M-am uitat in fuga astazi la stiri si am auzit ceva despre un cod al muncii, care le-ar limita salariatilor dreptul de a protesta si de a participa la greva. Daca ar fi asa inseamna ca actualul guvern da semne de instalare a dictaturii, pentru ca limitarea drepturilor cetateanului de a-si manifesta nemultumirile cam asta ar insemna. A vazut cineva stirea si a inteles mai mult decat mine?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Anonim, majoritatea stau la bloc. In situatia asta, unde sa creasca gaini? Fiecare si-a ales o meserie din care teoretic trebuia sa traiasca cel putin decent. Nu s-a gindit nici un medic, profesor, militar etc ca ar trebui sa faca tot posibilul sa aiba casa la tara si curte, sa poata creste oratanii si cultiva legume, pentru ca la un moment dat, statul va fi adus la faliment de o mina de iresponsabili si nu va mai putea supravietui din salariul pe care il primeste. Altfel, poate se facea fermier si nu profesor, sa-si asigure toate cele, in loc sa pregateasca generatiile viitoare.

21 răspunsuri:
| ioana1704 a răspuns:

Da ai inteles f bine!
Oricum telefoanele sunt ascultate, mailurile citite! Cine are urechi si ochi...

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu am vazut stirea dar am citit despre unele modificari ale Codului muncii(nu este vorba de un nou cod). Deocamdata sunt numai discutii si nu se stie cum vor arata modificarile, daca vor fi adoptate de Parlament. Nu am citit despre limitarea drepturilor salariatilor la proteste ori greva. Numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O fi vorba despre limitarea grevelor platite?!
Pleci la greva, esti fara plata pentru orele respective sau ziua respectiva, sau alta varianta: te plateste sindicatul din cotizatii si economii, ma rog in ce constau sursele lor financiare.

| alexeanca explică:

@anonim nu numai asta.Era vorba despre dreptul statului de a concedia pe cei care participa la greve, pe cei care se afla in concediu de boala sau maternal(ceea ce mi se pare o aberatie). Ma mai uimeste totodata si pasivitatea cu care oamenii accepta aceste modificari.Sunt foarte multi bugetari care considera ca e "normal"ca statul sa le taie 25% din salariu.Pai in scurt va fi "normal"ca statul sa faca tot ce vrea cu angajatii sai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe ce program?
asa patesti cand te uiti in fuga

| alexeanca explică:

@anonim pe realitatealaughingasa e. Dar omul mai are si treaba nu sta toata ziua cu ochii in tv sa vada tampeniile ce le mai face Boc si ai lui.La un moment dat te plictisesti de atata prostie. Iar amuzanta nu mai e cand e vorba de viata fiecaruia dintre noi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti bugetar?
este vorba despre cazul bugetarilor
http://www.tvr.ro/articol.php?id=93309&c=49

"vineri, 03 decembrie 2010, ora 14:09
Funcţionarii publici ar putea fi concediaţi când sunt în concediu medical. Funcţionarii publici vor putea fi concediaţi sau mutaţi pe alte posturi şi în perioada în care aceştia sunt în concediu de boală, în concediu de maternitate sau de creştere şi îngrijire a copiilor, potrivit unui proiect de modificare a Statutului Funcţionarilor Publici, anunţă Mediafax.
Ministerul Administraţiei şi Internelor a supus, joi, dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici.
Mai multe informaţii veţi putea afla din Telejurnalele TVR."

in concluzie: imi pare rau pentru acei bugetari care vor avea salarii diminuate, sau care vor fi "pedepsiti" in timp ce sunt in concediu... DAR TREBUIE sa SUBLINIEZ ca INTREBAREA TA de mai SUS, alexeanca, VREA sa generalizeze o situatie care NU este reala: bagi toti salariatii in aceeasi galeata, deci este vorba despre bugetari, patronul bugetarilor este statul

probabil nu esti la curent cu situatia financiara si cu criza in care se afla unii, e normal sa se incerce sa se faca economii
bugetarii nu sunt obligati sa stea cu mainile in san, sa aduca propuneri viabile, nu e neaparat ca cineva sa faca parte din guvern sau din opozitie pentru a aduce solutii
de ce nimeni nu vine cu solutii? de ce oare? probabil ca solutiile viabile sunt cam greu de conceput

| alexeanca explică:

@anonim sunt copil de bugetari.Ambii parinti medici chirurgi! Sunt la curent cu foarte multe lucruri desi am doar 15 ani, dar ce ma scarbeste e faptul ca unii ca tine ce pupa cu ardoare fundul bucalat al actualei puteri incearca sa ia apararea unor oameni lipsiti de orice urma de umanitate si respect fata de cei ce le-au permis traiul luxos pe care il duc azi.Fii convins ca pe viitor am sa vin cu solutii, doar n-am sa imi stric ochii invatand si perfectionandu-ma pana la 45 de ani cum fac parintii mei ca isi bata joc de munca mea un nenea Boc!

| alexeanca explică:

@anonim si daca tot esti la capitolul solutii viabile ia zi amice ce ar trebui sa faca un militar sa isi rotunjeasca venitul? Pentru ca ei nu au dreptul din punct de vedere legal sa mai desfasoare si alte activitati. Te invit sa le dai idei, ca tu esti om matur nu ca mine.Ascult.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa lucreze in agricultura, pentru hrana familiei, ca de vandut inteleg ca nu ar avea dreptul sa vanda din cultura agricola
1 - 0

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa creasca pui de gaina si gaini, tot pentru gospodaria proprie: solutii se gasesc
2 - 0

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca inteleg bine, nici eu si nici tu nu suntem bugetari ci doar copii de bugetar, si eu am 16 ani, hai sa-i lasam pe cei in cauza sa gaseasca solutii
am zis sa caute SOLUTII nu am zis sa stea PASIVI
nu inteleg DE CE TE ENERVEZI?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In sfarsit ai gasit SOLUTIA

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Statutul Funcţionarilor Publici
si
Legea 188

| alexeanca explică:

@anonim dar de ce nu te loghezi si tu ca tot omul? Sa vedem si noi cu cine stam de vorba!big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sindicatul National al functionarilor publici din Romania exista http://www.snfp.ro/index.php

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inainte de modifcarile acelei Legi - vezi articolul actual nr. 28 http://www.snfp.ro/res/resources/L.188-1999.pdf si apoi articolul 82.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Zi : zau - cu limba scoasa!

| alexeanca explică:

@anonim stiu ca ma placi mult dar cand devii obsedat ai deja o problema:tu nu eu big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vad ca si tu ma placi;-))

| alexeanca explică:

@anonim mor dupa tinelaughing