| Arad_Umbe_1989 a întrebat:

Ma inebuneste de cap bunica mea sa tot întreb, problema Sta in felul următor
Stam intr-un apartament de 2 camere,bunici mei sunt Titularii dar mai degeaba ea plătește întreținerea bunicul nu
Fiindcă el are casa lui in alt Oraș, ce drepturi mai poate avea el la apartament fiindcă nu ne ajuta cu nici un leu
Menționez ca eu am acte cu uzul fruct viager
Ea vrea sa-l scoată de pe contract
El este titularul apartamentului dar nu sta aici deloc...

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Am impresia ca bunica ta este in totala necunostinta ori de rea-credinta.
Daca ai un contract de vanzare-cumparare, cu drept de uzufruct viager al bunicilor, tu esti proprietarul apartamentului si bunica are doar dreptul sa locuiasca acolo pana la deces, la fel si bunicul.
Daca tu si bunica stati in apartament si bunicul nu sta atunci este foarte corect si legal sa platiti toate cheltuielile cu apartamentul si bunicul n-are nici o obligatie referitor la aceste cheltuieli. Doar daca si el sta in apartament atunci trebuie sa contribuie la o parte din cheltuielile cu utilitatile si cheltuielile comune, respectiv 1/3 din acestea, daca stati 3 persoane.

| Arad_Umbe_1989 explică (pentru Ioandelasal):

Domnul Ioan, va multumesc pentru raspuns, va mai spun inca ceva, el si cand a locuit aici nu ne-a ajutat cu nimic, locuim de 28 de ani in Alfa dar nu a fost la fel...

| Ioandelasal a răspuns (pentru Arad_Umbe_1989):

Asta-i alta problema, trebuia sa-i solicitati sa contribuie la cheltuieli la vremea respectiva.

| johnnny123 a răspuns:

Cum adică "ce drepturi mai poate avea el la apartament?"
Dacă el este proprietarul, are toate drepturile.

Nu are absolut nici o importanță că locuiește în altă parte, că deține altă casă sau că nu contribuie la cheltuieli.

Nu-l poate "scoate" nimeni de pe contract fără ca el să fie de acord (sau fără o hotărâre judecătorească ce acordă apartamentul în întregime bunicii tale).

| Arad_Umbe_1989 explică (pentru johnnny123):

Repet de 28 de ani si cand a fost '' Acasa '' Nu a dat un leu la intretinere, ( 28 de ani de cand locuim in Arad '' Alfa... In Fine