| Goblinul a întrebat:

Ma scuzati dar revin cu aceeasi problema care deja imi da foarte mari batai de cap si ma aflu intr-o situatie nu tocmai pozitiva.

Am urmatoarea problema si as dori raspunsuri din partea dumneavoastra. Tatal meu a decedat in urma cu 1 saptamana la varsta de 43 ani.Lucra la Pentitenciar din anul 2000 iar pana in acel an a lucrat ca electrician la Rovinari.Intrebarea mea este de ce imi este refuzata acordarea pensiei de urmas? Am 19 ani, sunt la facultate iar cand am fost la penitenciar si am intrebat de pensia de urmas mi-au raspuns ca nu are 15 ani de activitate in cadrul penitenciarului.Dar cu ceilalti ani lucrati in alt domeniu? ...nu se iau in considerare? Mai simplu spus ei imi distrug de acum viitorul fiindca studiile nu le pot continua doar bazandu-ma pe mama care are un salariu de 600 lei...sa fim seriosi.De aceea va rog sa-mi spuneti ce este de facut. Multumesc!

4 răspunsuri:
| Sebimenis a răspuns:

Sa ii dai in judecata...

| Goblinul explică:

Julika83 am citit, dar cei de la penitenciar imi tot"baga pe gat" faptul ca nu are 15 ani lucrati la ei.De aceea as dori sa ma ajutati fie si cu un alineat dintr-o lege ce ar putea sa-mi dea dreptate.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ti-am raspuns la intrebarile anterioare, inclusiv ti-am citat prevederile legale. Daca cei de la penitenciar nu vor sa va faca actele va trebui sa le faceti voi.
Mergeti la Casa Judeteana de Pensii Publice din judetul vostru, cu actele pe care le detineti, in principal certificatul de deces si carnetul de munca si acolo exista consilieri care va vor da indrumarile necesare pentru intocmirea dosarului de pensie de urmas. Numai bine!