Noi suntem cei carora exceptia li se pare mereu mai interesanta dacat regula si de aceea incercam mereu sa epatam. Confundam cel mai adesea un spirit inconsecvent cu dorinta de schimbare si nazuim ca prin schimbarea liderului vom reusi sa ne plasam intr-o alta fortareata care sa ne apere de tot ce se petrece in jurul nostru. Solutia nu este aceasta!
Poate ca ar fi interesant sa incercam sa cunoastem mai bine sistemul din care facem parte, sa ne "lansam" in proiecte coerente si consecvente, sa nu lansam mereu concluzii cu valoare de sentinte.
Cazul Poloniei, Cehiei, Ungariei, etc este cel mai bun exemplu al unei strategii unificatoare, CONTINUE a intereselor si necesitatilor oamenilor, a cetatenilor, care intr-un final a condus la implinirea actionala a asteptarilor.
La noi, coerenta in punerea in aplicare a unui program nu va exista atata timp cat suntem caracterizati de nerabdare, intoleranta, neincredere in propriile hotarari, indecizie...nu vom lasa pe cineva sa aiba coerenta fiindca NOI ne plictisim, si doar NOI contam! Iar spiritul critic(e un eufemism, in realitate suntem doar invidiosi, gelosi, rautaciosi!) ne caracterizeaza...suntem gata oricand sa gasim nod in papura!
Ai spus-o...la noi politica e un joc...ciudat, fara reguli!
De fapt structura in stat este piramidala si ca ceva sa poata fi implementat si facut sa mearga, tine de intreaga structura, de toti cei implicati, nu numai de cel din virful piramidei. De asta presedintele isi pune premier, el isi alege minstrii, ministrii isi aleg directorii etc. Well, daca presedintele vrea sa faca ceva, undeva sub el treaba sa-mpute, de vreme ce dupa douazeci de ani nu s-a intimplat nimic in bine, noi mergem intr-una ca racu.
Noi nu avem rabdare, vrem sa avem peste noapte numai reusite, fara prea multa munca, fara timp pierdut, nu avem rabdare cu un om, cu o echipa, inca nu am invatat nimic in acesti 20 de ani de democratie, pacat
@Sensei.BRO-----Andrei
Ai dreptate. In 20 de ani, schimbarea presedintelui a implicat schimbari de cabinet, schimbari in secretariate, legiferari diferite, reorientarea parlamentului. Romania se schimba la fata la fiecare sfarsit de mandat, si niciodata in bine. Ca presedintele sa poata face ceva, el trebuie sa ramana acolo, impreuna cu toata echipa sa. Dar nu vad cum asta ar fi posibil, atata timp cat noi recurgem cu consecventa la metoda becaliana de a primi cu ovatii antrenorii si jucatorii si a-i da afara in jigniri si scuipati, doar pentru a repeta ciclul cu alti indivizi.
Sa lasam presedintele actual, sa demoleze aceasta piramida pe care multi nu o vor demolata din cauza de treapta, la un nivel mai ridicat.servici si salar de stat.mare.si ceva putere in spatele unui ghiseu de unde se comporta ca un dumnezeu.sau in spatele tentaculelor unei caracatite de familie, intinsa pana la fini, cumetri nepoti si urmaii lor si urmasii, urmasilor lor, platiti bine de mai multi truditori de rand care cand vin la ei, tot ei cu caciula in mana si cu capul plecat.trebuie ridicat respectul fata de oameni si fata de munca si banul lor.ca m-am saturat sa tot dau in stanga si in dreapta, bani, bani, bani, si tot ei cei nemultumiti si nu le mai ajunge niciodata.
O alta problema este cea a presedintelui jucator sau nejucator si a premierului. Americanii au fost mai isteti. Presedintele ete si seful guvernului, asa ca nu se ma confrunta cu problema unui Tariceanu care patru ani nu face nimic, decit isi sicaneaza presedintele. Poate era mai util la referendum sa fie prevazuta si problema asta. Presedintele sa fie si seful executivului
Ai dreptate sensei, tariceanu in 4 ani n-a facut nimic si boc in 10 luni, un pasaj, 42 de km autostrada si multe altele
Hep Hap, pe mine ma intriga un alt lucru:cum pot niste IGNORANTI sa decida soarta unui popor? Pentru ca nu-i pot numi altfel de vreme ce nu au discernamantul necesar sa aleaga intre bine si rau. Mi-e groaza de ce se va alege de rtara asta, si asta datorita unor incapabili, datorita unora care se lasa manipulati foarte usor.Eu as propune ca in momentul in care mergi la vot, sa-ti faci si un test IQ, insa intrebarile testului sa fie numai din legislatie, politica si economie.In acest mod nu si-ar mai flutura toti ignorantii nestiinta pe aici si nici nu ar avea ceilalti de suferit de pe urma inconstientei lor.
@enigma - de ce sa mai dea teste, e prea complicat. Nu ar fi mai bine sa ramana Basescu pe viata la putere, sa nu mai cheltuim atata cu alegerile? Si cred ca ar fi util sa se reduca numarul de parlamentari la doi, unul sa fie Elena Udrea, iar pe celalalt sa il numeasca presedintele. Guvernul ar trebui sa isi tina sedintele la Golden Blitz, iar denumirea de Guvernul Romaniei sa fie schimbata in Guvernul Boc, astfel asigurandu-se independenta institutiei, indiferent de numele premierului. Ce zici, te excita ideea?
Am senzatia ca, si in cazul in care am avea un presedinte timp de 10 ani, sa zicem, atata timp cat Primul Ministru si membrii Guvernului vor sta sluj in fata ordinelor de partid, tara asta nu va progresa nici cu un pas. La noi, directivele partidului (oricare ar fi el) sunt mult mai importante decat continuarea unor proiecte/programe/reforme.
Ca sa nu mai vorbim de micile mari interese ale celor care au pus mana deja pe un oscior.
Bunaoara, cum imi explica si mie cineva (ca eu sunt ignoranta) cum se face ca, din toata autostrada aia Transilvania, care ar fi trebuit sa porneasca de la Brasov, s-au facut 42km in jurul... ia te uita! tocmai in jurul Clujului. Sa fie doar o simpla coincidenta faptul ca Boc cel mic e clujean? Mie, chestia asta mi se pare de un absurd demn de Cartea Recordurilor. E ca si cum ai face un hotel de 7 stele pe o insula, dar nu ai face nicio cale de acces la el.
Ca sa nu mai vorbim de pretul acestor 42km de asa-zisa autostrada. In ritmul asta, 300 km vor costa cat toata reteaua de autostrazi din Europa...cu tot cu poduri.
Si ce-mi mai place festivismul asta: inauguram cu surle si trambite o bretea de asfalt in the middle of nowhere.
@ardnaxur1961
Ruxandra, stai linistita ca vor abandona tronsonul Gilau-Turda, ca e prea scump. Noii guvernanti vor incepe probabil un tronson nou, prin judetul Dolj, care va fi si el abandonat in 2014.
Codytza întreabă:
anonim_4396 întreabă: