| calubalan a întrebat:

Mafia este cea care conduce Romania? Se intampla noi ce se intampla si in Italia: http://twurl.nl/x7q580?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu neaparat este vorba de Mafie(in intelesul de organizatie criminala organizata) ci, mai degraba, de grupuri de interese, mai mult ori mai putin structurate, unele cu aceleasi interese, altele cu interese divergente. Nu suntem chiar ca in Italia, dar cred ca nici tare mult nu avem, daca se va manifesta indulgenta din partea organelor cu atributii in domeniu, mai ales de Parchet si organele judecatoresti. Sa speram ca situatia se va remedia.
Nu cred ca masoneria are vreo mare influenta ca organizatie si nici nu cred ca ea conduce Romania, sigur ca poate avea o oarecare influenta prin adeptii ei care fac parte din structurile de conducere. Numai bine!

| calubalan explică:

Cei mai multi dintre oamenii nostri politici - cu "greutate" in luarea deciziilor cu efecte pe termen mediu si lung - sunt masoni declarati sau dovediti... Care din cele 2 organizatii este mai puternica in Romania: mafia sau masoneria? Sau sunt amandoua una si acelasi lucru?