regis
| regis a întrebat:

Mai crede cineva ca nu sunt bani pentru salarii, ca trebuie facute disponibilizari in invatamant si in sanatate, ca nu e corect sa platesti stimulente angajatilor de la finante, ca nu sunt bani pentru idemnizatiile mamelor?

http://www.newz.ro/......-luna.html

Răspuns Câştigător
| lplostonyou a răspuns:

Da sigur, pentru posetele doamnei udrea se gasesc fonduri dar pentru salarii basadDeșteaptă-te, române!

7 răspunsuri:
regis
| regis explică:

Chiar nu ma intereseaza ce vor sa spuna ei, ma intereseaza ce spuneti voi. Matematica ne arata ca din banii incasati de acest Lulac puteau fi platiti vreo 300 de dascali. Altfel spus, cam cati au fost disponibilizati anul trecut in judetul meu, desfiintandu-se scoli, comasandu-se clase, astfel incat mii de elevi sunt nevoiti sa naveteze sau sa invete in clase cu peste 30 de elevi. Infiorator.

regis
| regis explică:

@kongeriket - matematica e matematica, numai ca noua ni se preda numai botanica... Nu sunt bani pentru scoli si spitale, dar sunt bani pentru cei de la Fondul Proprietatea, ca doar sunt manageri de top.
Nu stiu de unde ai tu informatii despre profesori platiti foarte bine, eu am mai multe cunostinte care lucreaza in invatamant, iar in preuniversitar salariile sunt de mizerie. Un invatamant de calitate nu se poate face cu salarii mult sub salariul mediu pe economie, nu pentru ca dascalii actuali ar merita mai mult, ci pentru ca tot mai putine elite aleg aceasta meserie. Deja la catedra e plin de ciurucuri, iar situatia nu da vreun semn de imbunatatire. Normal ca nu pot stapani elevii, normal ca avem profesori semidocti sau chiar semianalfabeti, normal ca a disparut respectul pentru dascal, din moment ce la catedra ajung doar cei care nu si-au gasit de lucru in alta parte.
In privinta indemnizatiei pentru mame, nu este vorba de a creste copiii altora, ci de a stimula natalitatea si mai ales de a o stimula intr-un mod sanatos. Cei care nu au de munca vor face oricum copii, pentru ca au de ales intre a lua indemnizatie un an sau a face foamea tot un an, pe cand cei care lucreaza se gandesc ca se mai descurca in primul an, dar dupa aceea vreo 2-3 ani nu au cu cine lasa copilul. Deci se vor inmulti tot cei din familiile napastuite, care nu vor avea acces la educatie, la cultura, ba poate nici macar la conditiile minime pentru o dezvoltare normala fizica si intelectuala, astfel ca pe termen mediu si lung ne vom adanci si mai rau in noroi. Poate nu te intereseaza ca statul sa creasca progeniturile altora, dar aceste progenituri iti vor plati tie pensia. Si in momentul de fata sunt prea multi pensionari raportat la numarul de salariati, iti poti imagina ce s-ar intampla peste 2-3 decenii daca natalitatea ar scadea drastic si ne-am trezi cu 5 milioane de pensionari (printre care si noi doi) si 1 milion de salariati, majoritatea absolventi de maxim 8 clase?

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Ce-au votat unii, aia avem cu toţii. Asta e realitatea.
Totuşi, faptul că nu prea sunt bani e o realitate cam greu de contrazis pentru că nu prea poţi contrazice matematica.
Ce este de pus la îndoială este motivul invocat de guvern pentru care nu sunt bani. E uşor să dai vina pe criză dar motivele sunt altele şi sunt mult mai grave.
Totuşi, rămân la părerea că şi acum sunt în continuare mulţi profesori plătiţi mult prea bine şi degeaba iar măsura cu privire la indemnizaţiile pentru mame este una foarte bună.
Vrei plod? Descurcă-te! Eu nu vreau plod aşa că nu vreau ca din banii mei statul să crească progeniturile altora!
Salut.

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Ei vor sa spuna ca astia care au castigat sumele astea sunt doar cativa, pe cata vreme cei carora ar trebui sa le dea salarii mai mari sunt foarte multi. Mie mi se pare amenintator ca se vorbeste din nou de alte reduceri de posturi la bugetari. Suntem la mila lor. Iar noul cod al muncii este in unele puncte de-a dreptul infiorator. Nu stiu pentru ce au luptat atata sindicalistii pe vremuri, daca acum se vorbeste din nou de ziua de munca de 12 ore.

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Pai a crezut cineva asta vreodata? Daaaa? Dar de alegatorii care au practicat turismul electoral la alegeri nu zice nimeni nimic? Aia o merita cu varf si le doresc sa le stea in gat kilogramul de orez si faina cu care au nenorocit tara. Cred ca aia din Guvern, cand au vazut greva la care s-a cantat si dansat "Pinguinul", au ras de s-au tavalit pe jos. Ceilalti suntem victime colaterale si asta e intr-adevar trist.

| NickiMinaj a răspuns:

Eh, daca nu mai sunt bani, nu mai sunt bani. laughing Noi sa fim sanatosi... + nu uitati viitoarele alegeri!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu ce sa spun? Sunt inginer de mediu, cu master si alte cursuri si am un salariu mult mai mic de 1000lei.Mai pot sa zic ceva? Am functia de inspector SSM, deci o meserie un pic riscanta mai ales intr-o institutie cu peste 2000angajati si cu toate astea ma duc acasa cu putin peste minimul pe economie.