| AlexDorinel a întrebat:

Mai exista in ziua de azi tradiția ca la 18 ani părinții să-i dea copilului mașina veche până strânge bani sa-și ia ce vrea el?

Din ce vad in jurul meu in ziua de azi toți vor mașini de zeci de mii de euro, acum nu știu câți vor ajunge sa le și aibă dar mă rog.

12 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Tradiția aia e doar în imaginația ta...

| CodrutElian1990 a răspuns:

De unde traditie? Macar stii ce inseamna traditie?

| Iote a răspuns:

Nu. Acum primesc masini noi. Cat mai scumpe.

| Simpatic a răspuns (pentru Iote):

Cea mai mare prostie si e idiotenia a parintilor prosti cu bani, adica e misto sa iei odraslei un bentley nou sa il faca praf si sa omoare si pe altii.
Tara de **** cu oameni asemeni ...de ce nu e ca in tarile ok, cand esti incepator ai voie sa conduci o masina cu sa zicem 70 CP, o sa ziceti bine bine dar si asta atinge +100 km/h si poate face prapad, e adevarat dar imi e scarba cand vad prosti de astia de copii cu lamaia in geam si masina de 300-400 CP, stie ala sa stapaneasca asa ceva? Niciodata.
Deci greseala vine de la parinti prima data.
In Sua inca se respecta traditia asta cu masina familie o ia copilul pana se pune el pe picioare si isi cumpara una accesibila lui, la noi nu ca marlanul de plod vrea bemeweu; 0
In ziua de azi vor masina sa se dea mari nu ca le trebuie de asta au permis toti marletii, eu rad de ei ca eu aveam masina in familie de noua cand ei nu aveau nici telefon de ala fix rotund in casa.

Tot respctul pentru userul de mai sus MihaiG9192 care a zis ca el vrea o dacie noua, bravo lui nu ca toti neavenitii care viseaza numai audi a8, VW si asa mai departe la al 8-lea proprietar si la 1 milion de km.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da o gramada

| tudorvolcano a răspuns:

În țările dezvoltate, nu poți conduce un motor foarte puternic dacă nu ai peste 21 de ani.
Un văr de-al meu, care se dădea mare cu BMW-ul, i s-a spus că nu poate face asigurare la el, și găsise o chichiță în proces, și a făcut pe altcineva care să fie propietarul, el punându-se ca șofer. După, a avut o grămadă de probleme cu poliția, amenzi etc.
Dacă vrei să te dai mare cu o mașină cu motor puternic la majorat, nu o fă înafara României, s-ar putea să-ți dea amendă.

E mai bine să-ți conduci o rablă, până te înveți să conduci, dacă faci accident (adică să intri într-un stâlp ca să eviți un accident mai rău, să zgârii mașina de o bordură etc; dacă faci accidente mai rele, nu ai ce căuta pe stradă), nu ai nici foarte mult de plătit pentru reparații.

| IgnatVictor a răspuns:

Salut!
Depinde de situația financiară a părinților. În cazul prietenilor mei, da, au primit mașina veche. În cazul unor vechi colegi din școala generală - colegi cu bani - treaba stă altfel. Ei au primit mașini scumpe.

| Andresso a răspuns:

Eu n-am masina personala, dar cand doresc sa ma plimb trebuie sa cer parintilor, ei detin masina familiei, nu au avut niciodata de gand sa-mi cumpere mie o masina, chiar daca au bani. Mereu mi-au zis "muncești și iti vei lua singur din banii munciti de tine"

Răspuns utilizator avertizat
| GopnikulBogdan a răspuns:

Tradiția încă există.

| MihaiG9192 a răspuns:

Salut. Da! La mine părinții așa au procedat. Eu pot sa spun ca sunt chiar mulțumit de mașina...cu toate ca vreau una nouă de la dacia?

| dantheone a răspuns:

Eu am cumparat un golf 5 pentru baiatul meu la mana a doua, daca vrea ceva mai scump sa puna mana sa stranga bani si sa isi ia singur.