| Xenoverse a întrebat:

Mai exista viitor pentru oameni cu dizabilitati in tara asta?

Ma refer la integrarea in piata muncii.

14 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca sunt apti de munca si calificati sigur ca mai exista, avand in vedere lipsa de muncitori calificati in mai multe ramuri ale economiei.

| mgtow a răspuns:

Ma insel in privinta asta

| Simpatic a răspuns:

Da,stiu persoane cu dizabilitati (de la cele locomotorii pana la cele psihice) care lucreaza, este nu stiu ce lege care absolva angajatorul de niste taxe la stat daca are angajati cu handicap.
Imi pare rau de anumiti oameni care au handicap evident, dar sa fim fair play statul ofera mai mult ajutor acestora decat persoanelor NORMALE, de ce zic asta, persoanele cu handicap sunt scutite de anumite taxe si impozite, au locuri de parcare gratuite, au transport asigurat gratuit etc NU MI_AS DORI SA FIU CU HANDICAP DOAMNE FERESTE, doar am vrut sa zic ca in tara noastra se ofera un suport persoanelor cu dizabilitati, cum este si normal si chiar ma bucur ca taxele si impozitele merg in acest sens MAI PUTIN LA CEI CARE DESI NU AU NICIO DIZABILITATE SE FOLOSESC MISELESTE DE DOCUMENTE FALSE CA SA OBTINA NISTE FOLOASE, L-AS RUGA PE DUMNEZEU SA LE DEA EL O DIZABILITATE IN ACEST SENS CA SA MERITA SA PRIMEASCA SI EI PE DREPT CEEA CE AU OBTINUT PE NEDREPT!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Handicap locomotor, sau altceva?
Pentru cei cu handicap locomotor e destul de usor, sunt atatia apti fizic care lucreaza la birou, nu vad pe cine ar deranja un scaun cu rotile la aceste birouri; accesul e ok in multe locuri.
Pentru altfel de dizabilitati (care afecteaza vorbirea sau chiar gandirea), din pacate e mai greu.
Surzii si orbii se pot integra pe cateva meserii. Eu am colegi orbi sau cu deficiente grave de vedere, lucreaza ca maseuri, si e foarte ok, sunt integrati si dpdv social. Pentru societate sunt si niste beneficii daca angajeaza persoane cu deficiente.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt si schzofrenici care lucreaza care isi iau tratamentul la zi, tu nu cred ca esti mai bolnav decat unu cu schizofrenie nu mai spune nimanui ca esti bolnav comportate ca un om normal nu mai spune nimanui ce ai.

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, așa este. O fostă studentă a mea, cu diagnostic de schizo aici, emigrată într-o țară civilizată, își ia zilnic medicamentele, și funcționează optim, la un serviciu de top, numai ea și psihiatrul ei îi cunosc situația.

| anonim_4396 a răspuns (pentru sadrian46):

Da cum o ajuns sa sufere de o boala ca asta? Era asa din facultate sau?

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Parțial genetic, și din cauza relațiilor sociale, se simțea oprimată.

| anonim_4396 a răspuns (pentru sadrian46):

Deci era predispusa la a face schizo. Asta e genetica nu prea ai cum s o fentezi.

| MariaEcaterina99Y a răspuns:

Normal ca exista. ‘) Intr-adevăr nu la fel de mari ca a unui om care nu are dizabilități, dar are șanse. Ar putea sa muncească la birou, in caz ca nu poate merge (spre exemplu Vodafone), iar in caz ca nu aude..ar putea sa lucreze doar pe laptop, individual. Cel mai greu mi se pare. dacă nu vezi și nici nu auzi. Nu stiu exact ce job ar putea sa aibă. poate sa scrie? Sau din nou pe laptop sa lucreze. însă nu stiu dacă exista laptop-uri speciale pentru nevăzători..sau programe speciale. Dar, dacă te-ai referit la o persoana care s-a născut cu probleme psihice..sincer, acea persoana mereu va trebui îngrijită. Și nu nu mai in Romania, ci peste tot in lume.din simplul motiv ca din pacate nu se poate descurca.

| anonim_4396 a răspuns (pentru MariaEcaterina99Y):

Ziceai:
Ar putea sa muncească la birou, in caz ca nu poate merge (spre exemplu Vodafone)
Păi dacă nu poate să meargă, e în cărucior, cum se deplasează până la biroul celor de la Vodafone? Sau poate lucra de acasă? Dacă da, pe ce funcție?

| MariaEcaterina99Y a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu de exemplu am un coleg la facultate care vine in cărucior. ‘) Cum poate el, asa pot și altii sa se deplaseze.

| Ichigo a răspuns:

PFA/SRL si lucrezi remote pe site-uri de freelance