| MadRaven a întrebat:

Mama a cumpărat un apartament în 2016. Astăzi a venit de la e-on o somație prin care fosta proprietară a apartamentului e pusă să plătească o sumă, în caz contrar o cheamă în instanță. Întrebarea mea este, dacă somația e pe locul de consum în care locuiesc acum, există posibilitatea să întrerupă furnizarea aici dacă fosta proprietară nu plătește?
Menționez că facturile oricum vin pe numele mamei, nu al fostei proprietare

5 răspunsuri:
| REMiXDJ a răspuns:

Nu va faceti probleme. Apartamentul a fost cumparat prin notar cu act de vanzare-cumparare iar notarul nu accepta sa se faca vanzarea-cumpararea pana cand cel care vinde deci fostul propietar nu vine de la asociatie cu o adeverinta ca este la zi cu platile su nu are restante, daca impozitul pe casa anual este platit si unii notari cer si o factura de la curent. Odata apartamentul cumparat prin notar din ziua cand vi se da actele oficial ca sunteti propietar de drept nu va mai intereseaza ce corespondente de plata vin la apartamentul cumparat pe numele fostului propietar.Toate somatiile sunt trimise de cineva, este o adesa pe somatie, puneti somatia intr-un plic si trimite-ti simplu plicul(al puneti la cutia postala de la posta) iar la adresa expeditorului mentionati pe spate: Aceasta persoana nu mai locueste la adresa dumneavoasta din somatie. Apartamentul a fost vandut. Daca vin plicuri pe numele vechiului propietar, le puneti in alt plic si expediati inapoi retur cu aceeasi mentiune pe spatele plicului.Este treaba vechiului propietar sa vada ce este cu acele somatii, noul propietar adica mama dumneavoastra este propietar de drep legal pe apartamentul cumparat si nu are de ce sa isi faca griji.O zi buna va doresc.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu platiti nimic, care nu-i pe numele vostru, sau al mamei tale.
Atata vreme cat nu vine pe numele mamei tale, sa nu-si faca probleme!
Ce datorii a avut vechea propietara sunt sub numele ei si o vor afecta doar pe aia, nu pe voi si nici pe mama ta.
Atata vreme cat mama ta a incheiat un nou contract cu furnizorul de energie, gaz, apa samd si il plateste lunar, nu vad care ar putea fi problema.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Mama are apartamentul, acum este al ei.
Ea trebuie să plătească facturi la utilități.
Dacă mama în momentul cumpărării a făcut transferul contractului cu EON pe numele ei, atunci din momentul când s-a făcut acest transfer, ea este obligată să plătească factura de utilități.
Astfel această somație adresată fostei propietare, ar trebui să menționeze perioada în care fosta propietară nu a plătit.
Apoi, mama dtale cu această somație ar trebui să meargă la EON să clarifice situația, dar acum.
De ce?
La EON ese un serviciu care emite această somație.
Este al doilea serviciu care închide gazul.
Fiecare serviciu își vede de treaba lui, connform unui regulament intern iar circulația sarcinilor între ele nu se face verbal, ci prin ordine scrise.
Ce constată cel ce emite somația.
Rezultă din contabilitate că în urma somației s-a plătit suma S?
Nu.
Atunci ce știe funcționarul.
Conform normelor interne, emite un ordin de inchiderea gazului, la locația L.
Vine și închide.
Apoi voi mergeți să depuneți o plângere, că această sumă este datorată de fosta propietară, că din 2016 aveți un contract cu ei, și că ați plătit toate facturile care vă privesc pe voi.
Această hârtie voi o depuneți la registratură. că nu stă nimeni de vorbă cu voi, să decidă într-o problemă așa complicată.
Până la urmă, serviciul juridic, contabilitatea, directotul care trebuie să clarifice acest caz sr vor întâlni și vor repara greșeala. Dar asta poate să dureze și 10 zile de exemplu.
Dar și atunci redeschiderea gazului are un cost, o taxă.
Dacă voi nu o plătiți ei o să spună, dacă vreți să recuperați acest cost, dați-o în judecată pe fosta propietară, și vă recuperați banii de acolo, dacă gazul este închis, pe noi procedurile interne ( birocratice) ne obligă să încasăm de la locatar taxa de redeschidere, care va apare cost suplimentar la factura lunii la voi.
Așa că, pentru evitarea acestei tevaturi, cu acea somație în mânâ, faceți o adresă, depuneți la EON, păstrați copie, ca să vadă că i-ați anunțat, și dacă vă aduc vouă un prejudiciu, să puteți să vă apărați drepturile.
Ce este ciudat.
Când s-a făcut transferul de contract EON la Adresa L, contractul EON cu fosta propietară înceta de drept.
Atunci contabilitatea lor trebuia să se sesizeze și în baza acestei încheieri, să trimită atunci o somație la propietară, nu acum.
Dar, încurcate sunt căile Domnului și ale Birocrației.

| crud a răspuns:

Facturile vin pe numele mamei pentru ca deja s-au incheiat formele pentru plata energiei electrice de catre dansa. La acel moment, 2016, ma indoiesc ca figura vreo datorie. Oricum, ar fi trebuit sa primit somatie in 2017, in 2018... Mergeti acolo si discutati problema, e posibil sa fi fost o greseala.

| Marian666MereU a răspuns:

Nu,stai linistit/a nu se v-a intampla, e putin ciudat, dar nu, si daca da, te rog! un mesaj!