| Geanina_5503 a întrebat:

Mama mea a decedat de curand si nu a lasat niciun testament. Mi s-ar parea normal sa impart totul cu sora-mea, numai ca ea spune acum ca nu vrea nimic din ce a fost al mamei. Cum sa procedez?

Răspuns Câştigător
| Adrian_lolo a răspuns:

Intai asteapta sa se calmeze apele, apoi, daca nu vrea si nu vrea nimic din ceea ce a apartinut mamei tale, mergeti la notar sa dea o declaratie cum ca iti cedeaza tie si partea ei.

5 răspunsuri:
| friedaka a răspuns:

Nu astepta nimic, sau nu mai mult de 6 luni. In primele 6 luni dupa deces deschiderea succesiunii este gratuita, dupa depasirea acestui termen platesti de te usuci. Asa ca mergeti impreuna la notar, cereti deschiderea succesiunii si acolo, in fata notarului, sora ta declara ca nu are nici o pretentie si ca isi cedeaza drepturile in favoarea ta. Este singura varianta legala si normala de a face lucrurile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Singurul lucru pe care il poti face este sa deschizi succesiunea. Nu amana deschiderea succesiunii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Propun intai sa o lasi sa depaseasca socul si sa se linisteasca, apoi sa ai discutia asta cu ea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E o situatie delicata, dar odata si odata tot trebuie puse lucrurile in ordine, ca sa nu existe discutii neplacute ulterior. La fel a patit si sotul meu, sora-sa a zis ca nu vrea nimic, noi ne-am apucat sa facem casa parinteasca, am varuit, pus gresie, faianta, etc, apoi, cand am vrut s-o vindem, dupa ce am incestit bani si efort in ea, sora-sa a inceput sa se planga la cunoscuti si rude ca la ea nu ne-am gandit, ca are si ea drepturi, ca acea casa nu e numai a sotului meu, etc. Crede-ma, e o situatie nasoala, se ajunge la certuri. Asa ca mai bine rezolvi asta "din fasa"...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

in termen de 6 saptamini, poate ceva mai mult trebuie sa mergeti la succesiune la notar. atunci trebuie sa renunte la partea ei de mostenire, in scris in fata notarului, asta daca isi mentine dorinta de a nu accepta nimic.