Intai asteapta sa se calmeze apele, apoi, daca nu vrea si nu vrea nimic din ceea ce a apartinut mamei tale, mergeti la notar sa dea o declaratie cum ca iti cedeaza tie si partea ei.
Nu astepta nimic, sau nu mai mult de 6 luni. In primele 6 luni dupa deces deschiderea succesiunii este gratuita, dupa depasirea acestui termen platesti de te usuci. Asa ca mergeti impreuna la notar, cereti deschiderea succesiunii si acolo, in fata notarului, sora ta declara ca nu are nici o pretentie si ca isi cedeaza drepturile in favoarea ta. Este singura varianta legala si normala de a face lucrurile.
E o situatie delicata, dar odata si odata tot trebuie puse lucrurile in ordine, ca sa nu existe discutii neplacute ulterior. La fel a patit si sotul meu, sora-sa a zis ca nu vrea nimic, noi ne-am apucat sa facem casa parinteasca, am varuit, pus gresie, faianta, etc, apoi, cand am vrut s-o vindem, dupa ce am incestit bani si efort in ea, sora-sa a inceput sa se planga la cunoscuti si rude ca la ea nu ne-am gandit, ca are si ea drepturi, ca acea casa nu e numai a sotului meu, etc. Crede-ma, e o situatie nasoala, se ajunge la certuri. Asa ca mai bine rezolvi asta "din fasa"...
Adi1987 întreabă:
Utilizator113 întreabă: